Actualitate

Pensiile intră pe carduri înainte de Rusalii. CJP a virat banii în avans

Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a operat, joi, transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, așa încât în cursul zilei de vineri, pensionarii din județ care își încasează pensia prin cont bancar vor putea, în cursul după-amiezii, să intre în posesia banilor.

În sistemul public de pensii plata pensiei se face lunar, în funcţie de opţiunea pensionarului:

Plata drepturilor de pensie prin  intermediul CN Poșta Romana SA se face astfel:

Plăţi curente • 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor; • pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Plăţi restante • 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor • pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Plata prin conturi curente sau conturi de card se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.

Care este pensia medie lunară în județ

Pensia medie lunară de asigurări sociale de stat a fost în trimestrul al IV-lea din 2021 de 1343 lei în județ, situându-se cu 0,3% peste nivelul trimestrului anterior și cu 1,3% peste nivelul trimestrului corespunzător din anul precedent. Comparativ cu pensia medie lunară la nivel naţional, în trimestrul al IV-lea al anului 2021 pensia medie lunară de asigurări sociale de stat la nivelul judeţului a fost cu 16,5% mai mică.

Câți pensionari așteaptă banii

La finalul anului trecut, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţ a fost de 60317 persoane, în scădere cu 151 persoane comparativ cu trimestrul corespunzător al anului 2020. Faţă de trimestrul anterior numărul pensionarilor a scăzut cu 124 persoane, arată Direcția Regională de Statistică Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.