Peste o sută de pensionari vor merge la tratament cu biletele subvenționate începând cu data de 29 iunie a.c., anunță Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud căreia i-au fost repartizate un numar de 109 bilete de tratament balnear aferente seriei 8.
Biletele sunt în următoarele stațiuni: Băile 1 Mai, Bazna, Bizușa, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Baile Felix, Geoagiu Băi, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Sângeorz-Băi, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei.
Biletele se pot ridica de către cei din această LISTĂ de la sediul instituţiei zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi între orele 8.00-15.30, vineri între orele 8.00-14.00 pana la data de 20.06.2022.
Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 21.06.2022 începând cu ora 8.00.
Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2022, modelul de cerere pentru acordarea biletului de tratament, precum şi seriile cu reparţia biletelor care se acordă sunt postate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Bistriţa – Năsăud www.cjpbn.ro la secţiunea Prima pagină– Bilete de tratament / Repartizarea biletelor (link – http://www.cjpbn.ro/bilete-de-tratament/repartizarea-biletelor).
Costul unui bilet pentru un pensionar este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie, din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia.
În cazul pensionarilor care au calitatea de asiguraţi ai sistemului public de pensii, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie şi din câştigul brut realizat din salarii şi venituri asimilate salariilor, respectiv din venitul lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia.
În cazul asiguraţilor (angajaţilor) al căror câştig brut realizat din salarii şi venituri asimilate salariilor, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, este mai mic sau egal cu câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul curent, cuantumul contribuţiei individuale este de 50% din preţul biletului de tratament balnear, iar în cazul în care câştigul brut realizat este mai mare decât câştigul salarial mediu brut, se achită preţul integral al biletului de tratament balnear.
Durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile cu 3 mese pe zi + 3 proceduri. Pensionarii care provin din sistemele neintegrate sistemului public de pensii (MAI, SRI şi MAPN) şi urmaşii acestora nu beneficiază de bilete de tratament de la Casa Judeteana de Pensii Bistriţa-Năsăud.
Adaugă comentariu