Actualitate Politică

Pensionarii, convinşi că primesc alimente cu ocazia alegerilor prezidenţiale (FOTO)

Pensionarii au fost primii care s-au prezentat la Cantina socială să-şi ridice alimentele oferite de Primăria BIstriţa cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Toţi cei cu care am stat de vorbă habar nu aveau că există o astfel de sărbătoare, oamenii fiind convinşi că primesc pachete cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

Într-o singură oră, o sută de persoane şi-au ridicat alimentele de la Cantina socială de pe Bulevardul Independenţei. Fiecare pachet conţinea: 1 kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg orez, 1 l ulei şi 1 kg carne de vită la conservă.

„Avem pensii mici, de 350 de lei. Nu ne ajung banii şi pentru medicamente, şi pentru facturi, şi pentru mâncare. Nu ştiu ce e ziua aceea de care ziceţi dumneavoastră. Vin alegerile, de-asta ne dau alimente, ca să-i votăm”, ne-a spus o femeie aflată la coadă.

Întrebată cine crede că a trimis alimentele pentru pensionari, doamna nu a ştiut să ne răspundă, aşa cum nu au fost capabili nici alţii să indice vreun partid sau vreun candidat. Cu toţii au ridicat din umeri lăsând impresia că nu le pasă.

„Foarte bine că ne dau alimente. Ce să facem cu pliantele lor? Nu-s bune de pus în oală. Să ne dea de mâncare pentru că suntem săraci şi nu ne ajung banii să ne cumpărăm. Pe mine nu mă interesează cine ne dă alimente. Ştiu că ne dau ca să-i votăm, dar vom vedea noi ce vom face atunci”, a spus un bărbat.

Miercuri, la prima oră, nu sosiseră încă felicitările pe care le primesc în mod obişnuit beneficiarii de pachete. „Urmează să sosească”, ne-au spus reprezentanţii municipalităţii.

Primăria Bistriţa distribuie începând de miercuri 15 octombrie, prin Direcţia Municipală de Servicii Sociale, la Cantina de ajutor social, pachetele alimentare ce se oferă cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Beneficiari sunt aproximativ 2.000 de pensionari, persoane fără venituri sau cu handicap accentuat.

pensionari alimente 2 pensionari alimente 3 pensionari alimente 5 pensionari alimente 6

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.