Social

Pensionarii vor cu toții la băi în iulie și august. Câți vor pleca cu bilete subvenționate

Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud este asaltată în această perioadă de pensionari care vor să plece în stațiuni cu bilete subvenționate de stat. În luna iulie vor merge la băi 125, deși sperau să prindă loc de 10 ori mai mulți.

”Deși seria de bilete începe în fiecare an în luna martie și se termină în luna decembrie, beneficiarii sistemului de pensii și asigurații se înghesuie pentru lunile iulie și august. Nu putem să satisfacem pe toată lumea fiindcă primim un număr limitat de locuri. În luna iulie, spre exemplu, avem 125 de bilete, iar cererea este între 1000 și 2000 de cereri pentru serie. De aici și nemulțumirile care apar”, a explicat Sanda Vișan, directorul Casei Județene de Pensii în ședința Colegiului prefectural.

În luna iulie vor pleca la băi pensionarii din seria 9 cu intrare începând cu data de 09.07.2023 în următoarele stațiuni: Băile 1 Mai, Bizușa, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Sângeorz Băi, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei.

Biletele se pot ridica de luni până joi între orele 8:30-15:00, vineri între orele 8:30-13.00 până la data de 30.06.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate va avea loc la data de 03.07.2023 începând cu ora 8:30.

Biletele de tratament balnear se acordă fie cu suportarea unei contribuții individuale, fie cu titlu gratuit, beneficiarii fiind pensionarii, asigurații din sistemul public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi cu caracter special. În fiecare început de an, Casa Judeţeană de Pensii Bistrița-Năsăud face publice criteriile de acordare a biletelor atât la sediul instituţiei cât şi pe site.

Anul trecut, în stațiuni au fost 1904 pensionari, dintre care 364 nu au plătit nimic. În total au fost 18 serii. Și-au depus cereri pentru a pleca la băi 3.854 de persoane. Inițial, CJP Bistrița-Năsăud i-au fost alocate 1.712 de bilete, iar apoi încă 192.

Foto arhivă 2022

9 comentarii

 • Cei despre care spui nu o sa ii vezi niciodată la rand la ghișeu asta este de cand lumea SI casa de pensii cu neuitata coada care trebuie aleasa CA simbol national,apa trece cozile(rand) Raman🤗😁

  16
  1
 • Nu este așa. Repartizarea biletelor se face în sistem informatic după criteriile aprobate la nivel național. Lecturați pe internet pagina cjpbn.ro- bilete de odihnă și tratament și apoi veniți cu un punct de vedere. Eu am lucrat câțiva ani buni acolo, sunt în pensie dar aștept redistribuirea la liber a biletelor (ex. 03.07.2023, ora 8,30), refuzate, deoarece imi iese punctajul sub 7 și atunci se aplică principiul primul sosit, primul servit. Tabelele nominale sunt publice cu cei care pleacă acuma în iulie și nu am văzut nici șmecheri sau fraieri. Totul este transparență. Felicitări conducerii!

  4
  8
  • Ce vorbești nene sunt bilete primite cu punctaj6,33 6,50 cum vorbești de 7 pct.ai primit prea multa cand lucrai acolosi ai mers pe numele altora asta CA :gheata la mal; mai ai de asteptatmult SI bine ,seara placuta su luni la coada la bilete😁😀

   3
   1
  • La Neptun sau Eforie Nord toate sunt peste 7 sau 8 puncte. In stațiuni neatractive, unde te plictisești, mai sunt și cu 6… Nu o să mă vezi la coadă deoarece poate mă înscriu pe tabel duminică după masă la poarta instituției. Pa.

   1
   3
 • Sunt in pensie de 13 ani și am încercat anul acesta sa fac și eu o cerere pentru un bilet in lunile mai și Iunie , surpriza nu s-a aprobat.Și atunci despre ce transparentă vorbiți domnul Gavrila ?

  7
  2
 • Cererea cu actele solicitate se depune la ghiseu sau prin posta, nu se incearca. Tabelele cu luna mai si iunie sunt afisate pe internet si punctele avute de castigatori. Faceti-va, punctajul si comparati-l cu castigatorii care au obtinut biletele. Cu punctajul sub 7 sunt sanse foarte mici sa va aleaga calculatorul. Bilete sunt tot mai putine din cauza banilor alocati de la buget. Eu am lucrat acolo si stau la redistribuire. Se fac tabele de pensionari cu o zi inainte sau noaptea daca vreti sa fiti la ghiseu in fata cand se dau la liber. Suntem multi veniti si putini chemati. Deh, capitalism si democratie. Sa auzim de bine si sa ne informam inainte.

  2
  6
 • Evident ca am făcut cerere am și număr de înregistrare dacă chiar va interesează , totuși in naivitatea mea am crezut ca după 13 ani pot spera și eu la un bilet.Numai de bine.

  5
  1
 • Totuși faceți-vă punctajul și comparați-l cu persoanele de pe tabelul din mai-iunie a.c. pentru stațiunile solicitate.

  2
  3
 • Intrați pe cjpbn.ro la bilete de odihnă și tratament, lecturați criteriile. Pct. tipul pensiei+cuatumul pensiei brute +dacă ai beneficiat în ultimii 2 ani, ultimul an = X : 3= punctajul mediu pentru repartiție. Când merg împreună 2 persoane prietene sau soț și soție se face punctajul mediu dintre ei.

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS