Actualitate Economie

Pensiuni şi baze de agrement din Bistriţa şi Beclean, la preţ de apartamente de lux

Din cauza crizei, hotelurile şi pensiunile sunt scoase la vânzare la preţuri apropiate cu cele ale locuinţelor de lux. Cei care vor să se apuce de afaceri în turism acum trebuie să investească, spun specialiştii. Nici judeţul nostru nu face excepţie de la această regulă.

“Ca proprietăţi generatoare de venituri, hotelurile şi pensiunile resimt din plin efectele recesiunii. Cei interesaţi de pornirea unei afaceri în industria ospitalităţii pot achiziţiona astăzi unităţi de cazare de mici dimensiuni la preţuri comparabile cu cele practicate pe segmentul rezidenţial de lux„, se arată într-un comunicat al portalului SpatiiComerciale.ro.

De exemplu, la Bistriţa, se vinde o clădire în cladire în regim de înălţime P+M şi teren în suprafaţă de 400 metri pătraţi situate în cartierul Unirea la preţul de 586.182 de lei. Parterul are o suprafaţă de 182, 04 metri pătraţi şi este compus din sală pentru restaurant, bucătărie, cameră, frigorifică, bar, centrala termică, două grupuri sanitare şi casa scării. Mansarda are 178, 06 metri pătraţi şi este compusă din opt camere, oficiu, 8 băi, hol şi casa scării. Imobilul este în executare silită şi se vinde la licitaţie, aşa încât nu este exclus ca preţul să mai scadă.

Cu 110.000 de euro se vinde şi o altă pensiune din Bistriţa de 216m2 finisaţi +108 m2 podul necompartimentat plus un spaţiu commercial de 94m2 cu proiect de supraetajare pentru opt garsoniere. Proprietarul spune că are toate taxele platite.

De asemenea, tot la Bistriţa se vinde cu 27.000 de euro o cafenea cu clientelă formată în zonă ultracentrală. Suprafaţa acesteia este de 120 mp. Are două băi, bucătărie, bar, intrare din strada principală cu geam termopan, e finisată, are 40 de locuri şi e dotată. În cazul în care cineva vrea să o închirieze va trebui să achite chirie de 300 euro/ lună.

Cu suma de 45.000 de euro poate fi cumpărat şi un restaurant cu 150 de locuri, club de biliard, terasă cu o sută de locuri, hotel cu 12 camere. O afacere în derulare, precum anunţă proprietarul care dă asigurări că firma sa nu are datorii, singurul motiv pentru care vrea să scape de ea fiind acela că pleacă din ţară.

Nu în ultimul rând, se vinde o afacere “la cheie” în localitatea Beclean la 2 km de Băile Figa unde funcţionează o păstrăvărie. Pentru proprietatea compusă dintr-un imobil cu suprafaţă utilă de 450 mp şi teren aferent de 3800 mp, pe care sunt situate 5 lacuri: 1 (crapi, teni, somn); unul de crapi ornamentali; două de păstrăvi şi unul de sturioni proprietarii cer 180.000 de euro. Ei dau asigurări că afacerea va merge ca pe roate fiindcă proprietatea e în apropierea Băilor Figa unde se poate face, cu succes, şi o pensiune cu restaurant.

În ciuda preţurilor avantajoase, înainte de a intra în afaceri din domeniul turismului ar trebui să ştiţi că anul trecut 48% din firmele care au intrat în insolvenţă activau în domeniul turismului.

Sursa foto: site-uri de vânzări

pensiune 2 pensiune 4 pensiune 3 pensiune 5

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS