Actualitate

Pentru ce a fost reținut un tânăr din Dipșa / Tânără din Bistrița, din arest la domiciliu la Gherla

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de un tânăr de 20 de ani din Dipșa. În cursul zilei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei măsuri preventive iar instanța a dispus măsura controlului judiciar, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În 9 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au deschis un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de abuz de încredere și conducere fără permis, după ce proprietarul unui autoturism, un tânăr de 28 de ani din Dipșa, a sesizat faptul că, la data de 7 mai, tânărul de 20 de ani ar fi condus și avariat autoturismul.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta a luat autoturismul care se afla parcat în curtea sa, l-a condus pe drumurile comunale din Dipșa și Galații Bistriței, iar la un moment dat, a pierdut controlul direcției și a intrat în gardul unui imobil, avariindu-l.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare și continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

În cursul zilei a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Instanța a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

O tânără din Bistrița, care a încălcat de două ori măsura arestului la domiciliu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Arestarea preventivă a fost dispusă ca urmare a sesizărilor formulate de polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare în 8 aprilie, respectiv 22 aprilie, întrucât aceasta a încălcat cu rea-credință măsura preventivă dispusă.

Astfel, Judecătoria Bistrița a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, față de tânăra de 20 de ani din Bistrița, cercetată pentru infracțiuni contra patrimoniului.

Aceasta a fost dusă la Penitenciarul Gherla, Secția Cluj-Napoca, în baza mandatului de arestare preventivă emis de către Judecătoria Bistrița.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.