Actualitate Social

Ce director de instituție publică nu trebuie să își facă griji că ar putea fi înlocuit

Liberalii, aflați acum la guvernare, au făcut puține schimbări de directori ai instituțiilor descentralizate. Dorina Cicioc a fost numită din nou șef al Administrației Finanțelor Publice, Mihai Mureșan a revenit la cârma Inspectoratului Școlar Județean, Cosmin Wechter la reprezentanța RAR, iar Doru Hășmășan la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat pentru Timp Online că ”e greu să aduci oameni din afara unor instituții, care nu au experiență administrativă, că voință au toți, toți cred că pot”.

”Noi îl asumăm și pe domnul Emil Scurtu de la APIA, care și-a văzut de treaba domniei sale cu profesionalism. Urmează în perioada următoare schimbări la alte instituții în fruntea cărora vor fi numiți oameni care să aducă un plus de valoare”, a spus Ioan Turc.

PSD l-a înlocuit pe Emil Scurtu din fruntea APIA în noiembrie 2012, cu Florin Căpraru. Emil Scurtu a fost detaşat inițial în judeţul Galaţi, însă a înștiințat instituția centrală că este în incapacitate temporară de muncă din cauza problemelor de sănătate. El a dat în judecată APIA, iar în 2015 a câștigat procesul și s-a întors în fruntea instituției în urma unei decizii judecătorești definitive.

Etichete

1 comentariu

  • Prietene „Mitru” aveți dreptate. Nu se vrea depolitizare. Până la nivel de subsecretar de stat ar merge cu recomandare politică. Mai departe aplicată meritocrația prin concurs. Am făcut un studiu, nimeni nu participă în campanie electorală sau donații, împrumuturi, chipurile sponsorizări la partide, fără să negocieze o „dregătorie”. Am fost o perioadă scurtă, implicat, nu am „sărit la cap”, am fost flituit și mi s-a pus „ceară pe schiuri”. Ca să poți promova atunci trebuie să te adaptezi. Fiecare partid are politica sa de cadre. Aduci cei 10 mii de specialiști, împrovizați… a fost trecut la naftalina (PNȚ-CD). Am băiatul și nora medici în Franța. Nu au fost întrebați dacă tata este lichea, baron local, mogul sau politician. Pe parcurs așa va fi și la noi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.