Social

Pentru reducerea vitezei, într-un sat traversat de DN 17 vor fi montate indicatoare rutiere cu radar

O comună aflată pe traseul DN 17 a cumpărat cu circa 22.000 de lei două indicatoare rutiere cu radar încorporat. Acestea vor fi amplasate la marginea drumului și vor indica viteza cu care rulează mașinile.

Este vorba de Primăria Tiha Bârgăului care a cumpărat indicatoarele de la o firmă din București.

”Indicatoarele vrem să le amplasăm în Tureac, la circa 200-300 de metri de trecerea de pietoni unde se află cele două școli și s-au mai petrecut accidente rutiere grave. Informațiile legate de viteza cu care se circulă nu vor fi stocate, vor avea caracter informativ doar. Poate că atunci când văd radarul și viteza cu care rulează, poate mai reduc din ea. Ne-am gândit la limitatoare de viteză, dar, fiind drum național, este foarte complicat și nu știu dacă acceptă CNAIR”, a declarat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Primăria Tiha Bârgăului a cerut avize de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj și de la Poliția Rutieră ca să amplaseze aceste indicatoare: ”Cu Drumurile Naționale e complicat. Ne cer tot felul de date, caracteristici, deși nu e cine știe ce. La marginea drumului se pune un stâlp pe care amplasat radarul respectiv, dar așa stau lucrurile”

Indicatorul de acest tip este considerat o soluție foarte eficientă în calmarea traficului, fiind cel mai des întâlnit la intrările în localități, în apropierea școlilor sau a trecerilor de pietoni. Conform furnizorului, viteza este detectată de un radar Doppler situat în interiorul indicatorului rutier. Radarul trimite unde radar și frecvența undelor reflectate de vehicule permit obținerea vitezei precise. Dacă viteza este în limita legală atunci vă fi afișată în verde, daca viteza este peste limita legală aceasta va fi afișată în roșu. În același timp în concordanță cu viteza se vor afișa și mesaje de genul (Încetinește, pericol, etc).

În afara funcției de calmare a traficului, acest indicator oferă beneficiarului date importante privind traficul (viteza medie și maximă, numărul de vehicule ce au tranzitat în intervalul de timp dorit).

7 comentarii

 • Intr o lume normala !!!!!!!!!!!! asemenea sisteme ar trebui sa existe in toate localitatile traversate de drumuri nationale si europene…la fel ca si semnalele la fiecare trecere de nivel cu cale ferata !!!!!!!!

  30
  4
  • Într-o lume normală, localitățile nu sunt traversate de drumuri naționale și europene.

   46
   4
 • Cea mai buna soluție ar fi un drum care ocolește localitatea! Traficul in anumite perioade este destul de mare și o variantă ocolitoare ar fi spre beneficiul tuturor. Dar avem orașe destule care nu au rute ocolitoare, ce sa mai zicem de sate care nu au nici măcar trotuare!!! Problema infrastructurii e mult prea complexa din prea multe puncte de vedere.

  20
  2
 • Cea mai buna varianta : camere radar pe bune, nu doar cu titlu inormativ.
  In toata Europa sistemul functioneaza , doar la noi nu.
  Pentru asta trebuie modificata legea , din nou .
  Acesta deoarece minunati nostri parlamentari , nu de mult, au modificat legea .
  Conform ultimelor modificarii ,doar filmarile de pe camerele masinilor politie sunt acceptate ca probe in instanta.
  Probabil protejati ai sitemului au ,,muscat-o” (la accidente) din cauza unor camere de masina care au filmat evenimetul.
  in aceeasi lege ,au avut grija sa le considere neadecvate si camerele montate de autoritati pentru monitorizare trafic in intersectii.
  Polististii ii trimitem de tineri in pensie, camerele video de pe sosele le desfiintam, dupa care ne mai miram ca suntem primii in UE la mortalitea din accidente.

  11
  3
 • Au cheltuit o punga de bani pentru o macheta???? Se putea pune o poza cu ele si era si mai ieftin. Unde nu e cap e vai de portofel.

  1
  2
 • Pentru cei de la Politie si Drumuri: Actualizati si reverificati toate sectoarele de drum pt. ca,exista multe neconcordante in legatura cu semnele de circulatie, limitari aberante de viteza,etc! Si puneti accent pe preventie ,nu pe acte punitive! Tineti cont de anotimpuri pt ca nu e totuna sa fie zapada si ger sau cald si uscat! Dar pentru asta trebuie ,miscare! Sunt multe semne si in alte judete(Cluj,,Suceava )cu rugina sau pur si simplu, sterse! Trebuie sa existe intre noi si politistii de la Rutiera, o relatie amiabila, de respect reciproc, nu sa se urmareasca prin siretlicuri(masini civile neinscriptionate care sunt amplasate la limitari aberante de viteza), amenzi pe banda rulanta! Trebuie sa recunosc ca, exista si o serie de exceptii negative, care merita sanctionate! Dar, contextul in care se petrec evenimente fara victime sau daune, trebuie reevaluat in mod onest…..Toata lumea are de castigat…..Cu respect,MNPop

  10
  2
  • Un popor ce alege politicieni corupti…impostori…hoti…nu este victimă ☝️
   Ci,complice 🙈🙈🙈
   Și☝️
   Poate să fie aparatură,sisteme, dacă ȘOFERUL ☝️
   NU RESPECTĂ LEGEA…REGULILE..🧠💣🧠💣🧠💣😳😳😳😪😪😪
   ESTE TRIST…PĂCAT…
   Iar,politia sa si fc treaba🤔
   Nu cu masini civile neinscrptionate plasate in anumite locuri🤣
   Afara vz asa ceva😳🙈🙈🙈
   TIGANEALA 🧠💣🧠💣
   Asa au invatat la SCOALĂ😳
   O SA LE BAGE CAMERE🤣
   CA AFARA O SA I VAD ATUNCI🤣
   Iar☝️
   Un GOSPODAR se cunoaste de la intrare🤣🙈
   Am vz că multa lume se plânge de Nea Primarul 😳
   Fratilor☝️
   Vina cui este😳
   PRIMARUL ☝️
   Este angajatul nostru☝️
   Nu,stapânii noștri 🙈🙈🤣
   Un angajat care fură trebuie pedepsit,nu votat☝️

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.