Economie

Pentru terenurile sintetice din şcoli, chirie mai mică cu 50% în sezonul rece, dar cu anumite condiţii

Opt firme au amenajat terenuri sintetice în incinta şcolilor din Bistriţa începând cu anul 2007 şi până în prezent. Elevii au voie să le folosească, gratuit, în timpul orelor, după care proprietarii le închiriază pe bani. Afacerile au mers prost mai ales în timpul iernii.

Reprezentanţii celor opt firme au depus o cerere la Consiliul Local şi au arătat că, din cauza cantităţilor mari de zăpadă şi a îngheţului, nu au avut cui să închirieze terenurile în timpul iernii. Cu toate acestea, ei au plătit şcolilor şi Primăriei Bistriţa între 1.300 lei/lună şi 1.550 lei/lună pentru un teren amenajat, din care 80% în contul unităţilor de învăţământ şi 20% în cel al Primăriei. Ca urmare, ei cer CL reducerea cu minim 50% a cuantumului chirie lunare prevăzută în contractele de închiriere pentru lunile noiembrie – decembrie 2011, ianuarie – martie 2012 şi pentru anii următori, în lunile de iarnă, respectiv lunile noiembrie – martie.

Ei spun că, în lunile de iarnă majoritatea echipelor sportive preferă să-şi desfăşoare antrenamentele în săli încălzite, activitatea sportivă fiind redusă semnificativ sau chiar inexistentă pe terenurile de sport amenajate.

Pentru a face faţă concurenţei, au fost nevoiţi să reducă preţurile, în timp ce cuantumul chiriei a fost indexat anual cu indicele de inflaţie.

Cheltuielile cu întreţinerea terenurilor de sport sunt mai mari în perioada de iarnă, când se consumă mai multă energie pentru iluminat şi se efectuează cheltuieli suplimentare pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii. Astfel aceste cheltuieli depăşesc cu mult încasările, înregistrându-se pierderi semnificative fără a se mai putea amortiza nimic din investiţia iniţială.

Reprezentanţii societăţilor, solicită, de asemenea, compensarea sumelor deja achitate în contul chiriei pe următoarele trei luni, având în vedere că au achitat la zi chiria lunară, fără a înregistra venituri din închirierea acestor terenuri de sport  în perioada de iarnă.

Primăria Bistriţa a anunţat că este de acord cu reducerea cuantumului chiriei lunare cu 50% pentru terenurile de sport amenajate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, în perioada decembrie – februarie, a fiecărui an, cu condiţia ca administratorii terenurilor de sport să permită accesul gratuit al elevilor din municipiul Bistriţa, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în grupuri organizate, în baza unei programări anterioare.

Consiliul Local va avea ultimul cuvânt în legătură cu acest subiect în şedinţa din 29 martie a.c.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS