Actualitate

Percheziții în Bistrița-Năsăud. 17 persoane, la audieri. Prejudiciu de 56.000 de lei

În Bistrița-Năsăud au avut loc descinderi la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt, în localitatea Pinticu din comuna Teaca.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au pus în aplicare opt mandate de percheziție domiciliară pentru documentarea activității infracționale într-un dosar penal în care efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a opt persoane vizate de comiterea faptelor, toate din localitatea Pinticu, comuna Teaca. Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu luna septembrie 2023, persoanele implicate ar fi executat sau folosit instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeaua de electricitate, cauzând astfel un prejudiciu de 56.786 de lei.

Tot în cadrul perchezițiilor efectuate au mai fost constatate, în flagrant delict, 4 infracțiuni de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea și furt, la patru persoane din localitate, altele decât cele vizate de percheziții.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor aparate electrice și electrocasnice în valoare de aproximativ 7.000 de lei. Totodată, au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri 17 persoane.

La percheziții au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai unei societăți de distribuție a energiei electrice. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud. 

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit, în vederea documentării activității infracționale a tuturor persoanelor implicate, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

5 comentarii

 • Unii fură curentul permanent
  Alții ,,fură curent” în parlament
  Primii, îl fură că-s mai necăjiți
  Pentru că cei care conduc îs ticăiți
  Și tăte, tăte le scumpesc
  Iar amărâții greu trăiesc.

  Sigur, nu-i indicat să furi
  Dar cât bgeata să mai înduri
  Să-și bată joc de omul de la sat
  Și din oraș, ce i-au votat.
  Ba o să vină și în astă vară
  Să ne zică să îi votăm iară
  Poate le-om spune șî noi răspicat
  -plecați de-aici, că ne-ați mințit, ne-ați înșelat
  Și toate le-ați scumpit, no, mereți la furat.

  Acesta-i doar un mic pamflet
  Pentru cei din guvern șî parlament
  Chiar dacă-i tras un pic de păr
  Conține și mult adevăr.

  67
  7
 • Dnle Sangeorzan ma gandesc cum uita omul cand era la butoane ,dar poate o sa trageti lozul castigator si o sa vina la conducerea Romaniei cumatrul Geoana[ma indoiesc] si vor veni iar vremuri bune pentru dv si alti primari trasi pe dreapta in fatidicul an 2012.

  6
  4
 • Nici nu știu în ce direcție să dezvolt acest subiect;
  – să scriu despre satele săsești care odinioară erau prospere, iar acum au fost populate de alte nații. Când e vorba de Viile Tecii sau Pontic știm noi de cine e vorba.
  – despre ungurii care ș luptă și se încăpățânează să nu aibă și ei soarta sașilor. Azi mâine o să auzim de furt de curent în Tonciu și Bretea, dacă dispar ungurii.
  – mi-e milă de oamenii ăștia amărâți, dezbrăcați , flămânzi și cu mulți copii , care trăiesc de pe o zi pe alta
  – amendă nu o s-o pkateasca.
  – ce o să faceți ? O să-i băgați la închisoare?

  Oare statul român nu are și el partea lui de vină, ca s-a ajuns aici?
  Ce e de făcut, ca oamenii ăștia să se descurce singuri, să nu mai fie nevoie să fure?

  10
  4
  • Cei săraci sunt ajutați de 3 ori din punctul de vedere al energiei folosite: plafonare, ajutoare de încălzire + suplimente și cupoane. Pe lângă asta există ajutoare sociale, alocații de susținere, bani de rechizite, bani de liceu, … de aceea nu prea au scuze în a fura curent. Nici la propriu, nici la figurat!

 • @Adrian
  Soluția e simplă și e una singură
  La muncă cu ei nu la întins mâna pentru ajutorul social.
  Astfel ar avea poate mai puțin timp la dispoziție să „producă” urmași unul după altul.

  13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS