Actualitate

Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Două persoane reținute

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial BN, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Astfel, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la patru imobile din municipiul Cluj-Napoca și un mandat de aducere. De asemenea, au mai fost puse în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județul Bistrița-Năsăud.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021-mai 2023, bănuiții ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum și substanțe cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 57 de calupuri de substanță vegetală (cannabis), de diferite dimensiuni, de aproximativ 40 de kilograme, substanță solidă cu aspect de rezină de cannabis, de aproximativ 3,5 kilograme, substanță cristalină (CMC), de aproximativ 12 kilograme, substanță pulverulentă de culoare albă, de aproximativ 50 de grame, un ceas de lux, bijuterii, precum și peste 35.000 de euro, aproape 500.000 de forinți, 100 de lire, peste 300.000 de lei și mai multe înscrisuri.

Procurorii au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cursul zilei, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, criminaliștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud și Cluj, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Surse: DIICOT, IPJ BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.