Actualitate

Pentru cruzime față de animale, un tânăr de 16 ani riscă până la 3 ani de închisoare

Un adolescent de 16 ani care antrena câini de rasă pentru lupte cu ajutorul unor câini și pisici pe care aceștia le sfâșiau și omorau, a fost reținut, iar altul de 15 ani, vinovat de aceleași fapte de cruzime față de animale, este cercetat în libertate.

Totul a ieșit la iveală în urma unor informații primite de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud cum că, într-o comună, unii monori organizează lupte între câini din rase periculoase pe care îi pregătesc folosind alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună și pisici, animale ucise în timpul antrenamentelor.

”În urma activităților de cercetare penală desfășurate începând din luna martie, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de doi bănuiți minori, de 16, respectiv 15 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/2004 și art. 14 din O.U.G. 22/2002. La data de 24 mai, în urma efectuării activităților de cercetare penală, a fost luată măsura reținerii unuia dintre bănuiți, minor, de 16 ani. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a bănuiților, iar la finalizarea acestora dosarul penal va fi înaintat Parchetului cu propuneri procedurale”, a transmis IPJ BN.

Se pare că animalele dresate erau metişi Amstaff.

Potrivit legii, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă ”folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”.

Instanța poate dispune ca pedeapsă complementară interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

5 comentarii

 • Acesti codati needucati vor deveni in scurt timp INTERLOPII de maine.
  Unde le sunt parintii ?
  Nu au gasit urme de sange in ocol sau in imprejurimi ?
  Nu a auzit nimeni tipete de animale sfasiate si harmalaie cat incape ?
  Pedeapsa drastica trebuie aplicata si in acest caz .
  Desigur ca indivizi ca acestia nu mai au dreptul sa tina nici macar un pestisor in borcan .

  38
  5
 • Trebuie luate cat mai rapid masuri effective, de condamnare la inchisoare cu executare, nu amenzi penale sau condamnari cu suspendare! Trebuie aplicata politica exemplului, altfel aceasta boala psihica, dobandita in familie, fara indoiala, prin lipsa educatiei, nu va fi combatuta, eradicata!

  32
  3
  • Faceți o comparație între legile dinainte de 89 și cele de acum. Dar doar pe cele care afecteaza bună creștere, educație… a tinerilor până în 24 de ani, să zicem, …Exceptând legile dedicate îndoctrinării comuniste. Ce observați? Cum s-a schimbat sistemul educațional? Care sunt prioritățile in familii? Ce drepturi și obligații are un profesor și ce drepturi și obligații are un elev, dar un părinte și un copil. Ce pot face instituțiile abilitate, ce e bine și ce e rău din ce fac? , … Deschiderea spre vest a adus diferente sociale majore și implicit fuga după bani…=>neglijarea educației de acasă( „dacă nu am timp pentru el, îi dau bani sau îi cumpăr tot ce vrea”) etc, etc. Este o întreagă dezbatere social- economică.

   6
   1
 • Se spune că cine se poartă frumos cu animalele, se poarta frumos si cu oamenii.
  Asta cam asa e. Însă am văzut si oameni, care se poarta mai frumos cu animalele, decât se poarta cu oamenii.
  Cu vocea schimbată, folosind tonuri mai înalte, Cuțu- cuțu, hai la mine, vrei un biscuite?
  Terapeut de câini, dresor, creator al paginii de internet “boturi fericite” care vorbește urat cu oamenii.
  Cine se poarta frumos cu animalele, s-ar putea sa se poarte urat cu oamenii.
  Cine se poarta urat cu animalele, sigur se poarta urat cu oamenii.
  Va rog sa observați cum se poarta oamenii cu animalele; le dau un șut pisicilor, cand acestea cer de mâncare?

  7
  11
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.