Actualitate

Percheziții la o grupare specializată în trafic de droguri. Ce au găsit polițiștii

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au efectuat 12 percheziții la locuințele unor persoane din Bistrița-Năsăud și Cluj, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna octombrie 2021, în orașul Beclean, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, acționând cu preponderență în localitățile Beclean, Figa, Reteag și Nimigea.

Astfel, patru persoane cu vârste cuprinse între 49 și 34 de ani, din Beclean și Ciceu Mihăiești, ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Bistrița-Năsăud.

Ulterior, la grupul infracțional organizat ar fi aderat două persoane din Bistrița-Năsăud, care ar fi fost implicate, în special, în distribuirea acestora.

În urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate astăzi, 17 august, în județele Bistrița-Năsăud și Cluj, au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 19 colete cu o substanță vegetală verde oliv (aproximativ 11 kilograme), o pungă cu o substanța cristalină alb-gălbuie (aproximativ 300 de grame), 2 plicuri cu ziplock conținând o substanță cristalină alb-gălbuie, un borcan cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactiv, aproximativ 1.000 de plicuri din plastic cu ziplock nefolosite, un cântar de mare precizie, un pistol cu aer comprimat, 1.400 de lei și mai multe telefoane mobile.

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.