Actualitate

Percheziții la Prundu Bârgăului. Ce au găsit polițiștii. Un bărbat a fost reținut (FOTO)

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic au pus în executare două de mandate de percheziție, la sediul unei societăți comerciale și locuința unui bărbat de 31 de ani, din Prundu Bârgăului, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunii de desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

În urma perchezițiilor, un bărbat de 31 de ani din Prundu Bârgăului a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este bănuit că, începând cu luna septembrie 2019 și până în prezent, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi instalat și asigurat mentenanță unor sisteme de securitate (video, alarme, control acces), pentru aproximativ 90 de persoane fizice și juridice, deși societatea nu era autorizată în acest sens. Încasările din activitățile specifice sistemelor de securitate, desfășurate fără a deține licență în acest domeniu, se ridică la peste 179.000 de lei.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie (facturi fiscale, bonuri fiscale și alte documente contabile), camere de supraveghere video, senzori de prezență, dispozitive de înregistrare și stocare a imaginilor.

8 comentarii

 • Pe bune ? Omul asta nu a durat, a muncit pentru banii ăștia. Înțeleg, nu a fost i tocmai conform legilor, dar să îl închideți pentru atât?

 • S au apucat ciumele de controale la persoanele fizice,pentru ca nu mai au bani de salarii banane.Ei cand au amanetat viitorul tarii prin imprumuturi pentru pensii speciale la securisti si bugetari,au avut atestate si autorizatii!!

 • Face concurenta neloiala odraslelor de securisti.
  Legea aia care obliga sa ai autorizatie sa poti monta sisteme de supraveghere a fost data la vremea ei cu dedicatie.
  E cea mai mare idiotenie posibila.
  La fel ca si legea care nu-ti da voie sa folosesti drone, ca vezi Doamne te uiti în curtea vecinului si încurci traficul aerian (pe bune?!?).
  Dar sa ne uitam un pic mai la nord la ucrainieni si sa bagam la cap cât de folositoare au fost dronele folosite de civili pentru a desconspira pozitiile inamicului.
  Acolo copii de 15 ani au furnizat locatii GPS ale convoaielor rusesti catre armata ucrainiena ca sa le poata bombarda si distruge.
  Aici ar avea dosare penale.

 • Pot înțelege amendarea unei firme pentru desfășurarea unor activități comerciale fără a deține autorizație, dar sa-l arestezi pe administrator pentru asta mi se pare o măsura exagerata. Din ceea ce se comunica, acesta nu a făcut evaziune fiscală lucrând “la negru”. Cel mult poate fi concurenta neloiala, dar sa-l “calce” trupele speciale pentru asta cred ca e un abuz. Ar fi interesant de știut pe cine a “deranjat” cu activitatea lui.

 • Doar n or ramane esentialii doar cu supravegherea bunei desfasurari ale priveghiurilor si ale botezurilor la interlopi. S a bagat baiatul la prajitura lor.Plus ca cine stie pe unde i bateau camerele…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.