Actualitate Social

Peste 10.000 de bistrițeni sunt în șomaj tehnic. De ce nu au primit toți banii

Un număr de 895 de firme din județul nostru au trimis în șomaj tehnic 10.232 de salariați. Până vineri, statul a virat banii în conturile a 858 de angajatori pentru plata șomajului tehnic a 10.103 angajați.

”Nu au fost plătiți toți fiindcă au avut suspendarea contractelor de muncă începând cu luna aprilie, suspendarea a fost cu un alt articol decât cel din Ordonanță, 52, alineatul 1, litera c și au fost operate cu altă dată, înainte de apariția ordonanței. Așadar, 129 de angajați de la 37 de agenți economici nu au primit banii din motivele pe care le-am enunțat”, a declarat Otilia Râpan, directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, pentru Timp Online.

Ea a menționat că mai sunt și alte categorii de persoane care stau acasă cu copiii: ”Este vorba 91 de angajați la 23 de companii cei care se încadrează la Legea 19. I-am raportat, dar încă nu i-am plătit. Avem timp 60 de zile. De astăzi începem și pe aceștia. Banii în buget sunt, facem ordine de plată și le ducem în Trezorerie”.

Otilia Râpan a spus că un alt fenomen cu care se confruntă AJOFM Bistrița-Năsăud este acela că multe companii au decis să-i trimită pe salariați în șomaj, nu în șomaj tehnic: ”În zona Năsăud sunt 120 de persoane, în zona Beclean sunt 50, iar în zona Bistriței 230 de persoane care și-au depus dosare de intrare în șomaj”.

La sfârșitul lunii martie 2020, erau 3.216 de șomeri dintre care indemnizați 1.452 și restul neindemnizați.

2 comentarii

  • Ceva nu pușca in declarațiile doamnei !!! Atenție ca nu suna bine deloc!!!! Nu se înțelege nimic, terminologia folosită este deplorabila…. nu s-a înțeles nimic !!! Dezastru! Unii muncesc….alții vorbesc…, rau…..angajații așteaptă!

    • Draga mea,,Simina,, ,,Sanda,, nu fii rea..mai ales in aceste momente…vezi că te dai de gol cu postarile…lasă- ti directorul in pace..spune – i ce ai in fața …dragă mea colegă… sau dacă nu iti place instituția,esti funcționar public…fa- ti un transfer și pierde vremea in alta parte…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS