Actualitate

Peste 100 de experți și atașați de mediu din UE vin la anul în Bistrița-Năsăud. Ce zone vor vizita

În contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, la anul vor avea loc în țară peste 270 de reuniuni informale cu invitați din UE.

Bistrița va găzdui în 2-3 mai 2019 Reuniunea informală a atașaților de mediu, la care vor participa peste 100 de experți și atașați de mediu din Uniunea Europeană.

Cu această ocazie, autoritățile județene vor să promoveze imaginea României și a județului Bistrița-Năsăud în cadrul unui program care implică vizitarea unor puncte-cheie, printre care municipiul Bistrița, stațiunea Colibița, zona Piatra Fântânele – Tășuleasa Social (foto) și Parcul Național Munții Rodnei.

”Pentru stabilirea programului reuniunii a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Mediului, Ministerului Apelor și Pădurilor, Agenției de Protecție a Mediului, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Gărzii Forestiere, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Romsilva, Primăriei Bistrița, Consiliului Județean. Am stabilit un protocol de colaborare care reglementează parteneriatul dintre instituții pentru desfășurarea evenimentului care va avea loc anul viitor. Vom promova imaginea României și a județului Bistrița-Năsăud, punând accentul pe dezvoltarea durabilă și sustenabilitatea acțiunilor îndreptate spre protejarea mediului. Vrem să fie un eveniment-etalon”, a spus subprefectul Ciprian Ceclan.

Foto: Facebook Tășuleasa Social/Mani Gutau

5 comentarii

  • Vor vizita lacul colibita sa vada si ei cum arata lacul minune in care se varsa wc-urile din zona iar zona este declarata statiune de catre romanii care au ochelari de cal.

  • Vom informa oaspetii despre minunatul proiect de modernizare a Pietei Centrale care elimina copaci, iarba si florile si pune in locul lor betoane, dale si borduri. Desi ele exista si acuma dar cu simt.

  • printre altele ar fi bine sa viziteze:

    – la pas municipiul Bistrița (în special locurile unde sunt spațiile destinate colectării selective a deșeurilor)

    – râurile din județ (chiar si uni afluenți )

    – depozitul de colectare și reciclare a gunoiului de la Tărpiu

    ….iar după …..pot să tragă concluzii și să dea o notă celor care conduc treburile
    administrative ale județului

    …..bineînțeles pot să anunțe și pe cei de la Bruxel despre ”bunele practici” de protecție a
    mediului din Bistrița-Năsăud- România -Europa

  • Ce ne facem? Ca au incheiat un protocol de colaborare….Nu deranjeaza cuvantul protocol? Ca de doi ani aud numai despre lupta impotriva protocoalele.Sau nu toate afecteaza imaginea „mai marilor zilei”?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.