Actualitate Recomandări

ISJ: Cu resursa umană stăm bine în judeţ. Câte norme didactice s-au pierdut

Dintre profesorii care predau în şcolile din judeţ, doar 1% nu au studii corespunzătoare postului pe care îl ocupă, în timp ce majoritatea sunt calificaţi şi titulari, a spus inspectorul şcolar general Camelia Tabără miercuri, într-o şedinţă la Prefectură în care a prezentat o radiografie a învăţământului din judeţ.

„În ce priveşte resursa umană, stăm mai bine ca în anii anteriori. Avem un total de 3683,5 norme didactice de predare, în scădere cu 2,3% faţă de anul şcolar trecut. Deci suntem mai bine normaţi. Avem 81% titulari, 14% suplinitori calificaţi, 3% pensionari, 1% cadre fără studii corespunzătoare postului, aşa numiţii necalificaţi, şi 1% profesori asociaţi. Procentul mare de titulari am reuşit să-l facem datorită unei mici modificări de legislaţie. Pe un articol specific Legii 1, am titularizat încă 55 de colegi tineri care aveau o notă corespunzătoare din concursul naţional. La personal didactic şi auxiliar stăm mai bine decât media ţării. Avem un personal auxiliar la 112 elevi faţă de 130 cât e media ţării şi la personal nedidactic avem unul la 52 de elevi, faţă de 70 cât e media ţării”, a spus Camelia Tabără.

Scăderea cu 2,3% a normelor didactice înseamnă mai puţin cu 84,7 norme faţă de 2017-2018.

Numărul de elevi a scăzut faţă de anul trecut cu 3,1%, respectiv cu 1445 de elevi.

4 comentarii

  • Vă puteți lăuda cu scăderea normelor didactice? vreți să spuneți că citez din articol ,, Deci suntem mai bine normaţi.”, ce vrea să însemne acest lucru? , că lucrăm cu 5 clase într- o singură oră. Vi se pare normal?, dvs. ați putea lucra în aceste conditții, ba mai mult nici nu suntem plătiți că lucrăm la clase simultane. Ce faceți D-na Inspector General……?

  • Degeaba aveti resurse umane daca numarul elevilor este in scadere in fiecare an. O sa ajungeti sa va predati voua materiile sau sa inchideti scoli din lipsa de elevi. Statul care face referendum pentru sustinerea familiei nu-i pasa ca in fiecare an se nasc tot mai putini copii, statul nu sustine ca tinerele famili sa poata sa aiba si sa creasca copii. Statul condus de incompetenti nu isi da seama ca viitorul acestei tari se reduce pe zi ce trece. Ce face statul cu adevarat pentru a apara familia??? Nu face nimic, se preocupa de gastile care fac politica de dragul banului si tot felul de smecherii!!!

  • Apropo de resursa umana si de economii, doamna „general” – propun desfiintarea postului de inspector detinut de „toar’sa” Dan Aurelia si trimiterea „toar’sei” respective la catedra. Postul respectiv se cheama „educatie permanenta”, iar din titulatura intelegem ca restul cadrelor didactice fac educatie intermitenta, noroc cu „toar’sa” ca o permanentizeaza.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.