Social

Peste 11.500 de puieți, plantați de Direcția Silvică Bistrița pe Valea Meleșului

Pe Valea Meleșului, pe o parcelă de 2,3 hectar, au fost plantați 11.500 de puieți forestieri, acțiunea de împădurire fiind organizată de Ocolul Silvic Bistrița din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a informat că lucrările de împăduriri s-au făcut la Ocolul Silvic Bistrița din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud, în UP II Valea Meleșului, u.a. 16A2, unde pe o parcelă de 2,3 hectare au fost plantați 11.500 de puieți forestieri de gorun, paltin de munte și cireș.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

2 comentarii

 • Clopuri voluntare – fete cu găleți,
  Aduc iar din vale snopii de puieți.

  Pădurarii practici și cu trubadurii
  Însoțesc pe tineri la Luna pădurii.

  Călare pe cioată, gaița sesizează:
  Deștepții să taie, naivii plantează!

  Pasăre perversă, ascultă ce spun,
  Știrea este falsă și râzi, presupun,

  Că la noi, amice, codrul e Cezarul,
  Și din ghinda mică răsare stejarul.

  Prin altă pădure se taie vremelnic.
  Știi tu tare bine, hoher prepuielnic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.