Actualitate

Peste 130 de viitori asistenți medicali generaliști și de farmacie au absolvit Școala ”Henri Coandă”

(FOTO) Peste 130 de viitori asistenți medicali generaliști și de farmacie care au urmat cursurile Școlii Postliceale ”Henri Coandă” au primit joi diplomele de absolvire, felicitări și sfaturi din partea primarului Bistriței, Ioan Turc, a managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, și a vicepreședintelui Colegiului Farmaciștilor, Cristian Roth-Gros.

Dintre absolvenți, 120 au urmat cursurile pentru a deveni asistenți medicali generaliști, iar 17 asistenți medicali de farmacie. Șefe de promoție au fost Mădălina Naku – asistent medical generalist (9,69 media) și Rebeca Hodoroga – asistent medical de farmacie (media 9,64).

”Școala a fost pentrru mine a doua mea familie. În acești trei ani, m-am format alături de colegii mei. Aici am descoperit profesori minunați, părinții și îndrumătorii noștri, unii mai exigenți, alții mai îngăduitori, dar cu toții ne-au îndrumat pașii, iar mai presus de toate am împărtășit cu noi din experiența și profesionalismul lor, lucru pentru care le mulțumesc din tot sufletul. Când am venit în această școală nu aveam prea mari așteptări, voiam doar o reorientare profesională. Nu m-am așteptat atunci că, în fiecare curs nou, voi descoperi lucruri și experiențe fascinante care o să mă facă să vreau să descopăr și mai mult și acest lucru, în mare parte, se datorează oamenilor minunați pe care i-am întâlnit aici și care ne-au învățat ce înseamnă să te dedici îngrijirii celorlalți. Tot ce îmi doresc de la mine este să practic această meserie cu profesionalism, cu demnitate și, mai presus de toate, cu iubire de oameni, cea mai mare calitate a unui asistent medical. Vreau ca fiecare dintre noi să reprezentăm această școală cu mândrie și, indiferent de greutăți, să nu uităm motivul pentru care am devenit asistenți medicali. Când nu mai putem, să ne amintim că există o persoană bolnavă care depinde de sprijinul, de îngrijirea și de vorba noastră bună”, a spus Mădălina Naku.

”Am descoperit la această școală oameni frumoși, dedicați care, din dragoste față de ceea ce fac, și-au arătat dedicarea. Vreau să mulțumesc școlii și profesorilor pentru răbdarea pe care au avut-o față de noi, dedicarea și profesionalismul cu care ne-au instruit, cu care ne-au sfătuit ca să iubim ceea ce facem și să-l iubim pe cel pe care îl îngrijim”, a spus și Rebeca Hodoroga.

Absolvenții au rostit apoi, împreună jurământul lui Hypocrate, au primit din partea școlii diplome și medalii, iar din partea familiilor și prietenilor multe flori și felicitări.

Fundația ”Henri Coadă”, fondată de mama deputatului PNL Diana Morar, deține acum 15 școli postliceale, 15 centre de formare profesională și 6 licee. În județul Bistrița-Năsăud funcționează școli postliceale acreditate la Bistrița, Beclean și Feldru.

Înscrierile pentru anul școlar 2021-202, au început la jumătatea lunii trecute și se încheie în 10 septembrie a.c. mai multe informații găsiți AICI și AICI.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/841821150074400

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.