Actualitate Recomandări

Peste 15.000 de pașapoarte, eliberate anul acesta la Bistrița

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud informează că, la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al județului Bistrița-Năsăud (SPCP BN), în cel de-al doilea trimestru al anului 2022 au fost primite și soluționate 11.444 de cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice și temporare.

În aceeași perioadă a anului 2021, Compartimentul emitere, evidență pașapoarte și probleme de migrări din cadrul structurii județene a înregistrat 4.880 de cereri, înregistrându-se astfel o creștere semnificativă a numărului de cereri primite în 2022. Acest lucru s-a datorat atât relaxării condițiilor de călătorie impuse  la nivel mondial, în contextul pandemiei de Covid-19, contextului geopolitic generat de conflictul militar din Ucraina, cât și sezonului estival care a început.

Din totalul cererilor preluate în trimestrul II al anului 2022, aproximativ 35% au fost preluate pentru cetățenii români care au domiciliu în județ.

De asemenea, în trimestrul II al anului curent, la nivelul SPCP BN au fost înregistrate 1.683 de cereri depuse prin MAE, în perioada similară a anului trecut fiind depuse 1.616 cereri, numărul cetățenilor români care utilizează serviciile misiunilor diplomatice ori oficiilor consulare ale României în străinătate fiind relativ constant.

În trimestrul II 2022 au fost emise 9.197 de pașapoarte (8.547 electronice și 650 temporare) față de 4.878 în trimestrul II 2021 (4.428 electrronice, respective 450 temporare). Din totalul pașapoartelor emise, 127 au fost pentru cetățeni români cu domiciliul în străinătate, față de 62 înregistrate anul trecut.

Prin ghișeul de eliberări pașapoarte al serviciului județean s-au livrat către titulari 5.885 pașapoarte electronice și 658 pașapoarte temporare față de 2.755 electronice, respectiv 413 temporare în aceeași perioadă a anului 2021. Alte 1.981 de pașapoarte electronice au fost livrate prin curier, aceeași metodă de livrare fiind utilizată în 2021 în cazul a 879 de documente de călătorie.

Totodată, în perioada aprilie-iunie a.c., la nivelul SPCP BN au fost constatate 85 de contravenții la regimul pașapoartelor, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, față de 49 în perioada similară a anului precedent.

În același interval de timp, Compartimentul restricții din cadrul serviciului județean a primit de la autoritățile competente 88 de comunicări privind 106 persoane (față de 113 comunicări în cazul a 127 persoane în trimestrul II din 2021) referitoare la dispunerea măsurilor privind suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație a cetățenilor români în străinătate, acestea fiind implemente în evidența informatizată. În urma comunicărilor primite, au fost efectuate 6 deplasări în teren în vederea ridicării documentelor de călătorie, ocazie cu care au fost retrase și 6 pașapoarte.

În ceea ce privește activitatea de comunicare către instanțe, aceasta este proporțională cu numărul de comunicări primate de la acestea, respectiv 88 în trimestrul II al anului curent față de 113 înregistrate anul trecut.

De la începutul anului până la finalul lunii iunie 2022, la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al județului Bistrița-Năsăud au fost depuse 19.431 de cereri de eliberare a pașapoartelor simple și electronice și eliberate 15.457 de documente de călătorie.

3 comentarii

  • Daca isi trimite putin armata si pe la noi e bine sa ai pasaportul in buzunar .
    Si eu am pus la rezerve niste bani dar si 100 litri de motorina ..
    Una dintre masini e trecuta pe la service si asteapta cuminte sa faca drumul cel lung departe de casa

    • Prima data trebe infiintat un departament pentru plata pensiilor speciale ale esentialilor care au pana in 55 si nu s au bucurat decat de 10-12 ani de pensie speciala de ani ca astia o vor tăia primii .Fraierii trebe sa stea aici sa lupte pentru dreptul constitutional al ciocoilor bugetari sa ia pensii speciale.

  • Estia cu pasaport nou se pregatesc s- o taie daca intra Putin cu rachetele peste Romania.
    Traiasca patriotismul , traiasca tara plina de babe si mosnegi !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS