Actualitate

Peste 150 de bistriţeni au alergat pentru casa Elenei. Câţi bani au adunat

(FOTO) Peste 150 de bistriţeni au luat startul  în competiţia denumită simbolic de organizatori „O casă în mâna ta. Crosul Elenei”. Oameni de toate vârstele, dintre care o bună parte lucrează la Leoni, au alergat prin Pădurea Schulerwald pe distanţe de 2 până la 4 km, singuri sau în ştafetă, şi au donat bani în beneficiul Elenei Belei din satul Dipşa. Mamă a cinci copii, femeia care lucrează la Leoni Bistriţa, şi-a pierdut casa într-un incendiu, iar acum are nevoie de bani să o reconstruiască.

Crosul a fost organizat de Asociaţia OM şi firma Leoni Bistriţa cu scopul declarat de a veni în sprijinul familiei Belei din Dipşa, greu încercată după ce în luna iulie casa în care locuia a luat foc, iar părinţii, împreună cu cei cinci copii ai lor, au fost obligaţi să se mute într-o grădiniţă veche pe care nu o pot încălzi. Oamenii fac eforturi să-şi ridice acum casa, dar se descurcă cu greu.

„Am început să ne reconstruim casa, am pus geamurile, acoperişul, iar acum mai avem nevoie de bani ca să putem termina lucrările şi să ne mutăm. E foarte frig la grădiniţă. Sunt două camere, dar înalte, cu uşile rele. Abia aşteptăm să ne mutăm. Suntem foarte bucuroşi că s-a organizat această acţiune pentru noi. Le mulţumim celor de la Asociaţia OM, dar şi colegilor de la Leoni”, a declarat Elena Belei.

De organizarea întregului eveniment s-au ocupat Alina Pop de la Asociaţia OM – Oraşul Mariei şi Diana Dologa de la compania Leoni Bistriţa.

„Luptăm pentru o familie minunată, de oameni gospodari şi harnici, căreia i-a ars casa de la un scurtcircuit. Acum locuiesc în două camere neîncălzite din vechea grădiniţă. Au cinci copii, mai sunt şi doi bunici, nouă persoane în total pentru care ne aflăm azi aici. Am fost să îi vizităm la Dipşa. Sunt oameni gospoodari, harnici, dar nu au casă. Din ea le-a rămas doar un perete şi jumătate. S-au reapucat de lucru, iar acum dorinţa lor e să-şi finalizeze două camere să se poată muta până vine iarna. Am organizat acest cros umanitar pentru că ştim că oamenii sunt foarte buni, însă au nevoie de o direcţie, de un caz şi se mobilizează. S-au adunat bani prin donaţii, dar noi vrem şi să-i îndemnăm pe oameni să facă o activitate sănătoasă, să alerge în natură şi să profităm de ce ne oferă Bistriţa, iar Pădurea Schulerwald e minunată pentru astfel de activităţi”, a spus Alina Pop.

Diana Dologa a declarat, la rândul ei, că peste o sută de colegi ai Elenei Belei au ţinut să participe la eveniment. În cursele individuale pe 2,2 km şi 4,4 km au alergat 25, dar la cea de ştafetă au fost mai mulţi. Alţii s-au implicat în organizare, iar unii au gătit mâncare la ceaun.

„Nu ne dăm în vânt după numere, dar ăsta ne place a naibii de mult! 11.390 lei vor ajunge luni în contul Elenei și a minunatei ei familii. Acești bani sunt de la voi, oameni frumoși care ați participat azi, 7 octombrie, la crosul nostru caritabil. Chapeau bas!”, a scris Asociaţia OM pe Facebook.

1 comentariu

  • Pai 11k …..sint floare in vint. Daca asi fi fost de la aceea societate (nu-i spun numele ca ma patez pe limba), mi-ar fi fost rusine. Dar ….asta e viata si lumea in care traim.
    Si inca ceva…… aceste adunari (ca sa nu fie imprastiati), cu aceste pomene cu dedicatie ……sint de rasul Europei. Sa nu existe programe ….asigurari ….forme de ajutor ale statului ca sa ajute oamenii…..???!!. Doar pomeni si stat cu mana intinsa ale diferitelor asociatii (de binefacere !?!?!?).
    Nu stiu…poate mai bine taceam .dar nu pot.
    Ca sa cobstruiesti un spital iti trebuie pomenu si cros,daca ajuti pe cineva dupa un eveniment ….aceleasi crosuri si poneni, daca vrea sa faca cineva ceva……acelasi lucru. Nu e posibil si nici corect.
    De ce se fac cu dedicatii ?? Pai numai ei sint in situatia asta ?? Nu e corect.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS