Social

Peste 150 de specii de păsări din Bistrița-Năsăud, surprinse în diverse ipostaze de profesorul Bazga

De Ziua Mondială a Păsărilor, sărbătorită pe 1 aprilie încă din anul 1906, puteți vedea o expoziție cu speciile de păsări care își petrec tot anul sau numai o parte din el în Bistrița-Năsăud, fotografiate de profesorul de biologie Toader Dorel Bazga de la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru.

”La Muzeul Cuibul Visurilor din Maieru am deschis o mică expoziție cu păsări fotografiate de mine în anul 2022. Dacă în 2021 mi-am propus 150 de specii, am reușit să fotografiez doar 143. În anul 2022 am reluat proiectul și cu perseverență am atins cifra 156. O parte dintre aceste zburătoare (54 specii) au intrat în această expoziție”, a transmis profesorul Bazga.

La vernisajul expoziției a participat și Ilie Hoza, renumit ornitolog și naturalist, cel care, de altfel, i-a stârnit pasiunea pentru păsări și profesorului Bazga.

Într-un interviu acordat Timp Online, prof. Toader Dorel Bazga a mărturisit că, în periplul său prin județ, în căutare de păsări, a descoperit lacurile de la Budurleni, unde viețuiesc foarte multe specii. În opinia lui, zona ar merita transformată într-o rezervație.

”Am descoperit huliganul pescar sau uliul pescar, o specie interesantă. Șansa mea a fost să-l pot filma în momentul în care a luat un pește în gheare și s-a înălțat cu el. Au mai fost și alte specii interesante cum ar fi chirighița neagră despre care bănuiam că nu pot fi întâlnite la noi”, a spus prof. Bazga.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.