Social

Peste 150 de specii de păsări din Bistrița-Năsăud, surprinse în diverse ipostaze de profesorul Bazga

De Ziua Mondială a Păsărilor, sărbătorită pe 1 aprilie încă din anul 1906, puteți vedea o expoziție cu speciile de păsări care își petrec tot anul sau numai o parte din el în Bistrița-Năsăud, fotografiate de profesorul de biologie Toader Dorel Bazga de la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru.

”La Muzeul Cuibul Visurilor din Maieru am deschis o mică expoziție cu păsări fotografiate de mine în anul 2022. Dacă în 2021 mi-am propus 150 de specii, am reușit să fotografiez doar 143. În anul 2022 am reluat proiectul și cu perseverență am atins cifra 156. O parte dintre aceste zburătoare (54 specii) au intrat în această expoziție”, a transmis profesorul Bazga.

La vernisajul expoziției a participat și Ilie Hoza, renumit ornitolog și naturalist, cel care, de altfel, i-a stârnit pasiunea pentru păsări și profesorului Bazga.

Într-un interviu acordat Timp Online, prof. Toader Dorel Bazga a mărturisit că, în periplul său prin județ, în căutare de păsări, a descoperit lacurile de la Budurleni, unde viețuiesc foarte multe specii. În opinia lui, zona ar merita transformată într-o rezervație.

”Am descoperit huliganul pescar sau uliul pescar, o specie interesantă. Șansa mea a fost să-l pot filma în momentul în care a luat un pește în gheare și s-a înălțat cu el. Au mai fost și alte specii interesante cum ar fi chirighița neagră despre care bănuiam că nu pot fi întâlnite la noi”, a spus prof. Bazga.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS