Actualitate

Peste 2000 de rable ar putea fi casate cu bani de la bugetul local al Bistriței

Primăria Bistrița va aloca bani în bugetul anului viitor pentru casarea unui număr de 2000 până la 3000 de mașini uzate. Ne costă mai puțin decât să amenajăm locuri de parcare, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul a fost întrebat dacă și cum va contribui Primăria Bistrița pentru casarea autoturismelor vechi și în ce măsură este pregătită municipalitatea să suporte un anumit procent de casare.

”Trebuie ca Administrația Fondului pentru Mediu să vină cu documentul final. Sunt variante de lucru, mai întâi cu 50-50, apoi cu 70-30. Noi, oricum, ne propunem ca, pe bugetul anului viitor, să venim cu o contribuție importantă în așa fel încât numărul de mașini casate să fie cât mai mare. Suntem deciși să vă propunem ca pe bugetul anului viitor suma să fie consistentă, mă gândesc la acoperirea unui număr de 2000-3000 de autovehicule pentru că nu avem parcări și astfel degrevăm domeniul public de un număr mare de mașini care nu mai sunt utilizate, dar nici nu îndeplinesc toate condițiile pentru a fi casate. Dacă omul o mai mișcă în față și în spate sau îi dă un jet în fața blocului se presupune că mașina aceea e utilizată. Pe de altă parte discutăm despre poluare fiindcă sunt mașini care poluează foarte tare. Am făcut un calcul și, la prima vedere, este mult mai ieftin să cofinanțezi casarea unei mașini decât să amenajezi un loc de parcare. Din studiile pe care le avem gata, un loc de parcare pe o parcare supraetajată costă undeva la 10.000 de euro, ori contribuția noastră pentru o mașină casată va fi mult mai mică indiferent de varianta pe care se merge. Important este să nu ne cenzureze AFM pentru că circulă și o asemenea variantă. Inițial lucrurile păreau lăsate la liber, pe urmă s-a venit cu varianta de limitare. Așteptăm documentul final după care discutăm”, a spus primarul Ioan Turc.

1 comentariu

  • Dar ce ar fi ca sa aveti oua si sa impuneti înmatricularea doar a autoturismelor cu norme superioare de poluare, sa zicem nimic mai jos de euro 5 sa nu aiba voie sa fie înmatriculat începând cu data de zz.ll.aaa?
    Aaaa, riscati sa va pierdeti electoratul? Mai bine mergeti pe pomanageala?
    N-aveti curaj sa faceti ca nemtii, acolo unde aia care n-au bulina verde în parbriz îi ia naiba daca circula prin centrul orasului?

    7
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS