Recomandări Social

Peste 2000 de elevi, ajutaţi să aleagă şcoala pentru un viitor mai bun

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a spus că în acest an şcolar, în judeţ, se pune accentul pe reducerea ratei părăsirii timpurii a şcolii, nu mai puţin de 16 şcoli urmând să deruleze programe prin care să-i facă pe copii să îndrăgească şcoala şi să vrea să înveţe.

„Avem în judeţ pe Axa 6 a proiectelor POCU 16 şcoli care au depus proiecte cu un grup ţintă de 2147 de elevi şi copii şi 406 profesori cu programe specifice ca să diminuăm părăsirea timpurie, mai ales în comunităţi care au avut scor mare la vulnerabilitate şi populaţie romă. Avem Promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii şi acest program naţional de formare a cadrelor didactice pe didactică modernă, pe învăţare activă, care este Programul CRED. Judeţul Bistriţa-Năsăud va avea opt formatori, fiecare lucrând cu grupe de 25 de profesori şi utilizarea noilor tehnologii în procesul de predare-învăţare care va fi preocuparea şi monitorizarea prin inspecţiile pe care noi le facem în şcoli”, a spus Camelia Tabără.

Prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) se derulează „Programul naţional de sprijin pentru diminuarea părăsirii timpurii a școlii”. Alocarea bugetară POCU pentru apelul competitiv este de 50.000.000 euro, din care 44.353.400 euro reprezintă alocarea aferentă regiunilor mai puțin dezvoltate, iar 5.646.600 euro reprezintă alocarea aferentă regiunii dezvoltate București-Ilfov.

De exemplu, proiectul „Alege școala pentru un viitor mai bun” susține îmbunătățirea rezultatelor școlare pentru copiii din 3 unități școlare din județ. Este vorba de Şcoala Gimnazială Budești, cu 60 de preșcolari în patru grupe, 97 de elevi în cele 6 clase ale ciclului primar și 51 elevi în cele 4 clase ale ciclului gimnazial, Școala Gimnazială „Petru Rareș” cu preșcolar- 18 copii, primar- 35 elevi în 2 clase și gimnazial- 27 elevi în 2 clase, în regim simultan pentru toți copiii din comună și satele aparținătoare: Lelești și Corabia şi Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganu” cu 20 de clase și grupe cu un toal de 376 de elevi și preșcolari, secția română și secția maghiară (cls.0-IV), cu o pondere de aprox. 45% romi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.