Actualitate

Peste 300 de militari, cu 41 de mijloace tehnice, au defilat la Bistrița

De Ziua Națională a României, la Bistrița a avut loc tradiționala paradă militară, anul acesta pe traseul Piața Petru Rareș – Bulevardul Republicii, la care au luat parte peste 300 de militari alături de 41 de mijloace tehnice din dotare.

Au defilat detașamente de onoare de la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Penitenciarul Bistrița. Publicul care a înfruntat ploaia a putut vedea trecând și transportoare blindate, autospeciale, ATV-uri.

Parada militară a fost condusă de șeful Statului Major al Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, col. Alin-Florin Marian, care a dat onorul dintr-o maşină de luptă tip VAMTAC S3.

Defilarea a fost deschisă cu tehnica de luptă nou intrată în dotarea Brigăzii 81 Mecanziată – transportorul blindat Piranha 5, urmat de Sistemul Antiaerian Gepard. Parada a continuat cu trei transportoare amfibii blindate B-33 Zimbru, transportoarele de Cercetare și de Geniu, transportorul cu aruncător calibru 82 mm, autocamioanele DAC 665 T destinate tractării obuzierului calibru 152 mm, platformele Iveco 4×4, 6×6, 8×8, autospeciala EOD a Armatei, autospecialele de Poliție Militară, cele ale Poliției, Jandarmeriei, ATV-uri, autospecialele de intervenție ale pompierilor, precum și cele de transport ale Penitenciarului.

Și la Prundu Bârgăului a avut loc o ceremonie militară încheiată cu defilarea efectivelor și a mijloacelor tehnice, în aplauzele publicului.

3 comentarii

 • Mihai ai dat cu mucii-n fasolea traditionala si esti un nemultumit de doi bani.
  Pofta buna !
  Despre armata si militari numai cuvinte frumoase.
  Traiasca Romania si Armata .

  8
  16
 • Motto:
  „Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving,
  Surâzători sub steaua mea sterilă.”
  ( Ana Blandiana- Eclipsă)

  Ideia primarului Ioan Turc de a organiza la Bistrița in acest an parada militară prilejuită de Ziua Națională a României pe Bulevardul Republicii este de apreciat la prima vedere. Numai
  că lucrurile au fost prost gândite de la inceput, prin aparitia coloanei de defilare in Piata Petru Rares de după colț, din strada 1 Decembrie,dând un aspect de improvizatie.
  In mod firesc , traseul coloanei oficiale trebuia să pornească dinspre Piata Mihai Eminescu pe Bulevardul Republicii, până in Piata Petru Rares, continuând pe strada 1 Decembrie până la intersectia cu Petre Ispirescu. Astfel, tribuna oficială fi trebuit amenajată pe latura de lânga Prefectura, ceea ce conferă o rază mai mare de vizibilitate asupra paradei. Astfel platoul de la monumentul eroilor putea fi rezervat pentru fanfara militară care asigură fondul muzical din timpul defilării.

  2
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS