Actualitate Recomandări

Peste 3.000 de persoane din județ, diagnosticate cu afecțiuni respiratorii

În săptămâna 9-15 ianuarie, peste 3.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud au fost diagnosticați cu boli respiratorii, dintre care 130 au ajuns în spital cu viroze, pneumonii și gripă, potrivit informațiilor date publicității de către Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Gripă au făcut 39 de persoane, iar 12 au ajuns în spital, pneumonie 309, 86 fiind internate, iar viroze 2.823, 32 fiind internate. Nu a fost raportat niciun deces, spre deosebire de săptămâna anterioară când un bărbat de 34 de ani și o femeie de 69 de ani au murit și din cauza afecțiunilor respiratorii.

Primele 11.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Bistrița-Năsăud încă din luna septembrie a anului 2022. În cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală au fost imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cu afecțiuni cronice, copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, personalul medical și personalul medical din instituțiile de ocrotire pentru copii și bătrâni, precum şi gravidele.

Etichete

2 comentarii

  • Este rezultatul “Lock Down-ului”
    Când încerci să limitezi răspândirea virusului CV19 să circule liber, timp de doi ani, și după aceea anulezi toate restricțiile, apar epidemiile de MRSA-virus, gripă, herpes, etc.
    In loc să fi apărut treptat pe parcursul a doi ani, apar dintr-odată, toate cazurile care ar fi trebuit sa apăra in 2020-2021.2022.

    8
    13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.