Actualitate

Peste 400 de studenți au început noul an universitar la Extensia Bistrița a UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a deschis, luni, într-un cadru festiv, noul an academic la Extensia Universitară Bistrița în prezența corpului profesoral, a reprezentanților Consiliului Județean și Primăriei Bistrița, ai ISJ și mediului de afaceri.

Conf. univ. dr. ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Bistrița a UTCN, a anunțat că anul universitar începe cu 415 studenți care învață într-un sediu modern, amenajat într-o clădire de patrimoniu, dotat cu aparatură de ultimă generație.

”Toată comunitatea din Bistrița a sprijinit, de-a lungul timpului, învățământul tehnic universitar la Bistrița. Ne aflăm într-o clădire care este proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Le mulțumesc celor de la CJ că au înțeles importanța prezenței noastre în oraș. În prezent, spun eu, avem cea mai reprezentativă clădire a unei extensii universitare chiar la nivel de Cluj. Până mai ieri, am funcționat vreo 10 ani într-un spațiu de pe Albert Berger, pe care ni l-a acordat Primăria BIstrița pentru 49 de ani. Nemaivând nevoie de el, am lăsat tot ce aveam acolo Universității de Medicină din Târgu Mureș. Sper ca Primăria Bistrița să continue colaborarea cu noi, iar în această iarnă să fie finalizat căminul de la Liceul Grigore Moisil unde am promisiuni ferme că ne vor fi alocate 50 de camere de cazare. Sper ca în semestrul doi să reușim să punem la dispoziția studenților spații de cazare moderne, cu băi în camere, cu internet. Totul la zi”, a spus conf. univ. Virgil Ispas.

Domnia sa a anunțat că prof. dr. Heinrich Schnatmann, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud și doctor Honorius Causa al UTCN, a făcut o donație de 25.000 de euro UTCN, bani cu care se vor face dotări pentru sediul din Bistrița, respectiv alți 16.000 de euro care vor fi acordați, sub formă de burse, unor studenți merituoși.

”Aici, în Bistrița, beneficiați de toate condițiile, de cel mai înalt nivel, cel puțin egale cu colegii de la Cluj, dacă nu chiar mai bine. Aveți o clădire superbă în centrul orașului, aveți laboratoare în care se găsesc echipamente dintre cele mai noi, softuri dintre cele mai noi și mai ales aveți sprijinul colegilor noștri, cadre didactice ce vă vor călăuzi pașii în acești patru ani. Aveți toate condițiile, depinde de voi și de munca pe care sunteți dispuși să o depuneți, de implicarea pe care o veți avea. Noi sperăm să aveți un parcurs cât mai reușit, iar la sfârșit să vă numim colegi ai noștri”, a spus conf. Mihai Dragomir, prodecanul Facultății de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției.

La festivitatea de deschidere a noului an universitar au participat prof. dr. DR H.C Heinrich Schnatmann, vicepreședintele Consiliului Județean Camelia Tabără, viceprimarul Sorin Hangan, inspectorul general Cristian Nicula și omul de afaceri Dorin Stoian, cel care a avut un cuvânt greu de spus în materie de învățământ universitar tehnic la Bistrița.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS