Social

Peste 4500 de animale și păsări sălbatice au pierit în bătaia puștii. Ce specii au fost ucise accidental

Vânătorii din Bistrița-Năsăud au primit acceptul, anul acesta, să împuște peste 4500 de animale și păsări sălbatice care nu fac parte din specii protejate, mai puține față de anul trecut când Agenția pentru Protecția Mediului le-a dat voie să ucidă peste 5000.

Peste o mie de fazani, cam tot atâtea vulpi, peste 600 de iepuri, cam tot atâți căpriori și la fel de mulți mistreți au căzut în bătaia puștii. Avem, de asemenea, cu 80 mai puțini cerbi nobili.

Anul acesta, APM susține că au fost uciși accidental 3 urși și o vidră, iar capturate accidental două berze, o cucuvea, o lebădă și un șorecar comun. În cazul capturilor accidentale, urmare a constatărilor efectuate de un medic veterinar și în funcție de starea de sănătate, fie au fost eliberate in mediul lor natural, fie au fost predate unor centre de reabilitare autorizate: MILVUS GROUP Târgu Mures, județul Mureș, sau Centrul pentru reabilitarea berzelor Moara de Vânt ZOOPARC-Săliștea de Sus, județul Cluj.

În cazul uciderilor accidentale, exemplarele au fost predate de către gestionarii fondurilor de vânătoare, după caz, laboratorului autorizat al DSVSA Bistrița-Năsăud sau către alți operatori economici autorizați în afara județului, în vederea incinerării.

12 comentarii

  • Bravo băieții. Împușcați tot!
    Rămânem în curând doar cu fauna din atlasele zoologice.
    PS. Adăugați la listă și animalele braconate…

    20
    6
  • O sa traga tare pe final de an vanatorii judetului care au ramas blocati cu mintea in timp in secolele trecute in care prin vanat se procura hrana sa depaseasca cifrele de anul trecut ca asa da bine, sa fie progres an de an , oameni bolnavi care gasesc placerea in „vanatoare”

    18
    7
  • Pun pariu ca aceasta cifra este doar de decor si numarul animalelor si pasarilor este cu mult, mult mai mare.
    Nimeni si nimic nu poate opri nesimtirea si lacomia omului legitimat cu o pusca, iar in ce priveste impuscarea accidentala ea nu prea exista decat de la om la om .
    In rest nu tine aceasta poveste la un cunoscator care detine un permis de pescuit de 45 ani si care a vazut si auzit multe in periplul meu prin paduri si pe apele din BN.
    Eu nu pot pune botul la astfel de comunicate.
    Totusi ma intreb cat timp o sa mai aveti ce impusca din momentul in care in Romania a cam disparut iepurele de camp iar SACALUL este prezent si e la intrecere cu vanatorul.
    In loc sa va ocupati cu CORMORANII si SACALII impuscati specii care nu ne fac nici un rau .
    Din cand in cand Maria Sa URSUL mai da iama prin gospodarii deoarece tot omul culege din teritoriul sau absolut totul si intra cu Atv-ul pana in barlogul sau si cheleste padurea de peste tot.

    18
    12
    • Domnule ecologist Balan Marius Horea iar o dati cu mucii in balta.
      Ce aveti cu sacalii si cu cormoranii? Ele nu sunt tot animale ale patriei? Trebuie omorati si rasi de pe pamant?
      Ori suntem ecologisti ori o lasam balta.
      Probabil veti spune ca sunt specii introduse in tara la noi in ultimii x ani, ca populatia lor a scapat de sub control si se inmultesc necontenit, ca sunt daunatoare omului, etc.
      Aceste animale au ajuns in aceasta postura tocmai din cauza ca nu au daunatori naturali in zona si AU FOST LASATE SA SE INMULTEASCA, fiind specii protejate.
      Exact acelasi lucru se va spune intr-un viitor nu foarte indepartat despre urs, mistret, caprior, etc daca septelul acestor animale nu va fi monitorizat si redus.
      Dar..in fine.
      Acceptati critica si mergeti mai departe. In mare parte faceti si doriti bine.

      6
      6
  • De sub control sunt scapati DORELII din toata Romania.
    Ai vazut cat sunt de des pomeniti pe la televiziuni acolo unde DOREL lucreaza .

    11
    8
    • Nu stiu de ce bateti apa-npiua si va dati toti destepti,as vrea sa va stiu cunoscatori ca sa inteleg ce doriti sincer.Eu sunt vinator din 1985 si pe vremea lui nea Nicu se puscau de 10 ori mai multe piese de vinat si anul urmator parca erau si mai multe.Va scriu citeva cauze pe care eu le consider nefaste pentru fauna actuala:1folosirea in cantitati megaindustriale a multor feluri de pesticide,ierbicide pe care cei care le folosesc habar nu au ca la urma ajung si in ,,blidele”lor.2Ciini vagabonzi si fara hrana de pe la stine lasati sa-si caute singuri hrana,deh mai nou sint protejati de lege citeodata omorind si oameni,3Pasunatu cu turmele de ovine peste tot cu animale netratate de galbeaza,riie,etc.4Lucrarile agricole nu se fac dupa unele reguli clarstabilite(semanatul griului cu seminte tratate cu furadan,mor fazani si ratele,aratul si discuitul fara instrumente de speriat vinatul,se distrug puii de iepuri de caprioare etc. Ierbicidatul cu substante f.periculoase vezi zecile de caprioare adunate de pe un cimp din jud.Arad.5O cauza majora poluarea riurilor cu metale grele,deseuri menajere si fecale,plastice etc.colaborate cu scaderea debitelor acelor riuri reprezinta moartea din apesi nu viata din ape.Nu mai insir si alte cauze dar va rog sa va ocupati de aceste treburi si poate pe ultimul loc sa va legati de vinatorii mincatori de carne.Sper ca ati avut rabdare sa-mi cititi mesajul astfel degeaba vorbim si schimbam opnii. Petre.

      10
      1
  • Deci dacă împușcăm un căprior, sare toată lumea în sus. Dar nu vă deranjează cu nimic că se omoară mii de porci ZILNIC, ba îi și mâncați cu poftă. De ce nu vă e milă de bieții porci dar vă atacați dacă omorâm un urs nenorocit, care atacă oamenii și distruge gospodăriile??? Nu toate animalele sunt lăsate de același Dzeu? Nu toate animalele vor să trăiască, să își crească puii? Unii au deptul la viață, pe când alții trebuie MĂCELĂRIȚI în ritm barbar?

    6
    6
  • Sigur că sunt cote ,dar după ce tu ți-ai burdușit ranița! Lupi mai sunt ,pentru că nu sunt comestibili, încă. Apropo, la ce fond de vânătoare ești paznic?

    7
    4
  • Paulista ! Nu poti sa amesteci cresterea intensiva la padoc in ferme a porcilor, si pasarilor pentru consum, vietuitoare care primesc mancare organizata la timp dar si tratamente de tip veterinar cu o inmultire naturala foarte vitrega sub cerul liber in paduri si muntii tarii la salbaticiuni.
    Este o cu totul alta conjunctura si toate cifrele ne spun noua ca aceste specii supravietuiesc printr-un vesnic concurs numit selectia naturala dura.
    Citeste si documenteaza-te ca lumea.

    2
    6
    • Natura se echilibrează singura!
      Unde își baga omul nasul,distruge!
      Scuze sint mereu!
      Rar imi pare rau de oameni!
      Ne meritam soarta!
      Bine ca nu am nepoti!
      Restul Dumnezeu cu mila!

      1
      3
  • Oricum ar fi, vânătoarea „sportivă” e doar un prilej de bucurie pentru niste criminali, fiindcă nu-i pot numi altfel pe niște indivizi care ucid de plăcere, fiindcă în mod categoric nu vânează din necesitatea fiziologică de a pune hrană pe masă, supermarketurile sunt pline de marfă muuult mai ieftină. In ce privește controlul efectivelor de animale sălbatice… treaba e cam așa: omul a ocupat cu ceva timp in urmă arealele naturale de hrănire ale animalelor, care NU mai au cum sa se hrănească in modul lor firesc și natural, depinzând in mare măsură de „mila” celui mai vorace animal de pe planetă. De imbecilii care folosesc substanțe periculoase nici nu mai amintesc, sloganul ăla cu „mațul plin” e de notorietate. Salut cu respect inițiativa Parlamentului britanic, care dorește abolirea vânătorii și recunoașterea animalelor drept ființe care posedă conștiința sinelui și a evenimentelor care li se întâmplă, acordandu-li-se drepturi legitime

    4
    5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS