Actualitate Social

Peste 50 de persoane care locuiau fără forme legale la Bistriţa, evacuate de Poliţia Locală

Peste 50 de persoane care locuiau fără forme legale la Bistriţa au fost evacuate de Poliţia Locală din zonele în care îşi construiseră adăposturi, acestea fiind amendate cu suma totală de 1500 de lei.

Potrivit unui comunicat, transmis luni de directorul executiv al Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, în cursul săîptămânii trecute, pe strada Colibiţei din Bistriţa au fost depistate 13 persoane din localitatea Ileanda, judeţul Sălaj, care ocupau, fără acordul nimănui, spaţii verzi.

„Cele 13 persoane, dintre care patru minori, şi-au construit adăposturi improvizate, insalubre. Au fost amendate cu 465 de lei, iar în prezenţa poliţiştilor locali, au curăţat şi ulterior au părăsit zona”, a declarat Frandeş.

Potrivit sursei citate,  alte 17 persoane, cu domiciliile stabile în comuna Recea Cristur, judeţul Cluj care şi-au construit adăposturi improvizate în cartierul Viişoara, pe malul râului Bistriţa, au fost şi ele amendate cu 600 de lei, iar după ce au curăţat zona, au fost conduse până la ieşirea din oraş de către poliţiştii locali.

Tot în cursul săptămânii trecute, poliţiştii localia u descoperit nouă adulţi şi 14 copii care locuiau fără forme pe Calea Moldovei în zona terenurilor pe care a funcţionat o fabrică dezafectată.

„Persoanele în cauză au fost legitimate, sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 410 lei, în temeiul O.U.G. nr. 97/2005, evacuate din incintă şi îndrumate să se deplaseze spre domicilii”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii locali vor continua acţiunile de depistare a celor care locuiesc fără forme legale la Bistriţa.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.