Social

Peste 500 de șoferi, amendați în decurs de 4 ore. S-au reținut permise și certificate (VIDEO)

Peste 500 de șoferi au fost amendați vineri între orele 12.00 și 16.00, alți 46 au rămas fără permise de conducere și 32 fără de certificate de înmatriculare în urma unei acțiuni ample a polițiștilor pe principalele drumuri cu risc ridicat de accidente de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La acțiunea coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române au mai participat polițiștii rutieri din cadrul serviciilor rutiere Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Suceava.

”La data de 20 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.00-16.00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud, polițiștii de la formațiunile de profil din teritoriu și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au executat o acțiune, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente de pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Acțiunile polițiștilor au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

În cadrul activităților, au fost folosite aparate de măsurare a vitezei, aparate etilotest și DrugTest.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 512 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 184.000 lei și au constatat o infracțiune flagrantă contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, au fost reținute 46 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute, 27 au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 14 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 3 pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 2 pentru alte abateri.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost sprijiniți în cadrul acțiunii de efective de la serviciile rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Suceava, acțiunea fiind coordonată de către Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române”, a transmis IPJ.

5 comentarii

 • Asta demonstreaza in ce hal am ajuns si cat de periculoase sunt soselele din BN si din Romania.
  Cu participanti in trafic certati cu legea cu un anti talent la sofat la cote inalte se moare si se indoaie masini la greu.
  Numai cine scapa de chinurile accidentelor , suferintele pe patul de spital si tot nu se schimba nimic.
  Locul unu in Europa la morti si accidente si tot nu ne disciplineaza.
  In aceste conditii doar POLITIA Romana mai poate face cate ceva si inasprirea Codului Rutier si descurajarea prin amenzi uriase o sa ne poata salva pe cei care conducem si ne comportam normal in trafic.
  Felicitari POLITIA Romana !

  32
  21
 • Da așa este cu toți bonbardieri și toți bășinoși că dacă are bwu. Sau Maserati sau ect.cred că șoseaua le aparține sau străzile. Așa că ar trebui valabil și drogați și bine le face poliția dar mai aspru ar trebui.

  18
  4
  • În ce limbă scrii dobitocule agramat?
   Marș în 3,14zda mă-tii la școală, învață să scrii corect!

   5
   8
 • Mai des din astea, domnii polițiști!
  Mai des prin oraș, patrulare, îndrumare și control, nu pândă cu radarul din boscheți!

  2
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.