Actualitate

Peste 60 de cazuri noi. Un deces. Incidența în județ

COVID-19 / În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 4.854 de cazuri noi, cu 631 mai puține decât în ziua precedentă. 66.462 de persoane au decedat de la începutul pandemiei.

În județul Bistrița-Năsăud, numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate până astăzi este 33.319, cu 63 mai multe decât de ieri.

31 de persoane sunt izolate în spital, dintre care 2 în ATI și 5 copii pe secții, iar 275 la domiciliu.

S-au efectuat 194 de teste (33 RT PCR și 161 teste rapide) dintre care 29 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Numărul deceselor înregistrate în Corona-Forms ajunge la 1.120 (1 anunțat astăzi).

Cea mai mare incidență în Bistrița-Năsăud se înregistrează în comuna Chiuza (6,75). În municipiul Bistrița, rata de infectare a scăzut la 5,02. Incidența pe județ a coborât la 3,01.

(Surse: Ministerul Sănătății, Instituția Prefectului)

3 comentarii

  • Nu mai e nici o surpriza . Conviețuirea cu Covid-19 a devenit o realitate. Conform agentiei Reuters, urmează a treia iarnă a pandemiei de coronavirus în emisfera nordică, iar oamenii de ştiinţă avertizează atât guvernele, cât şi populaţia să se pregătească pentru mai multe valuri de COVID-19. Numeroase persoane s-au infectat în ciuda faptului că au beneficiat de vaccinarea completă, dat fiind faptul că mutatiile coronavirusului precum „Omicron” au generat variante rezistente, cel puţin parţial, la imunitatea indusă de vaccinuri şi de infecţiile anterioare. Insusi directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a fost recent testat pozitiv cu COVID, deşi făcuse 4 doze de vaccin produs de compania pe care o conduce, în colaborare cu BioNTech. Bourla a spus că se confruntă cu simptome foarte uşoare, dar totusi se tratează cu Paxlovid, un medicament antiviral fabricat de compania sa.

    • Cum il citai pe golfangiu buey Leonas acum un an? In fata bolii esti prost daca te imbolnavesti? Ce te faci tu Leonas ca in ultimul timp vaxinatii si boosteristii se cam duc ?Nu mai intrebati acum daca decedatii erau vaccinati?Nu mai aveti orgasme ca a murit vreun nevaccinat?

    • Medicamentul anti-COVID numit Paxlovid este autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, însă doar pentru tratamentul formelor ușoare sau moderate de COVID-19 la adulții care prezintă un risc crescut de a evolua către o boală severă și deces, și care nu necesită oxigen suplimentar. Medicamentul nu este disponibil, momentan, în România, dar ministrul Sănătății a anunțat că a demarat procedurile pentru achiziționarea sa.
      Antiviralul Paxlovid a fost folosit și în tratamentul președintelui SUA, Joe Biden, testat pozitiv cu COVID în luna iulie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS