Peste cinci sute de oameni au ieşit în stradă în cea de-a doua zi de proteste de la Bistriţa

Holistic
Peste cinci sute de oameni au ieşit în stradă, luni, în cea de-a doua zi de proteste de la Bistriţa, ei participând la un miting şi marş de protest pe cele mai importante străzi ale oraşului.

Aşa cum au anunţat încă de duminică, manifestanţii s-au adunat la ora 17.00 în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi au început să scandeze lozinci antiguvernamentale, antiprezideanţiale şi anti PDL.

Oamenii au scandat” „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Bucureşti, nu uita, Bistriţa-i de partea ta!”, „Jos Oltean!”, „Ole, ola, să înlăturăm dictatura!”, „Afară cu hoţii din ţară!” şi multe altele.

Mulţi au ridicat pancarte cu mesaje gen „Nimeni nu e mai presus de lege!”, „Jos nepotismul, fiecare cetăţean are dreptul la muncă!”, „Respectaţi drepturile omului, numai atunci veţi fi respectaţi!” şi multe altele. Protestatarii au fluturat drapele tricolore şi le-au cerut trecătorilor să li se alăture. Totodată, au cerut prefectului Cristian Florian să vină să stea de vorbă cu ei, dar, deşi în Prefectură erau lumini aprinse niciun reprezentant al instituţiei nu a ieşit să discute cu manifestanţii.

După circa o jumătate de oră protestatarii au pornit, în coloană, spre sediul PDL Bistriţa-Năsăud. În faţa clăririi au pus pe jos, în zăpadă, o cruce mare din lemn pe care scria, cu negru, Guvernul României, au aprins lumânări şi au pus un afiş pe care scria SMURD=LIBERTATE.

De la sediul PDL, protestatarii au pornit în marş pe strada Gheorghe Şincai, pe strada Gării unde s-au oprit în faţa sediului Poliţiei şi al SRI scandând diverse lozinci, au luat-o apoi pe Bulevardul Decebal şi au revenit la Prefectura Bistriţa-Năsăud după mai multe opriri în care au strigat „Nu staţi în balcoane, noi murim de foamne!”.

În jurul orei 19.00, mitingul şi marşul de protest la care au participat şi mai mulţi reprezentanţi ai USL Bistriţa-Năsăud s-a încheiat, fără incidente.

Potrivit adjunctului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, Florin Furnea, la protest au participat peste 500 de persoane.

„Au fost, de data aceasta, peste 500 de persoane. Nu au fost incidente. Protestul nu a fost autorizat, dar oamenii au înţeles să respecte cerinţele noastre şi nu am avut probleme cu ei”, a spus Furnea.

Marţi, la ora 17.00, manifestanţii şi-au dat, din nou, întâlnire la Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Pe pagina noastră de facebook puteţi vedea galerii foto de la mitingul de protest din 16 ianuarie. Click pe cuvintele marcate cu roşu!

       

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Sorin Has

    Buna miscarea, asa pe inserat! Multi colorati, personalitati de personalitati, cucoane in zdrente de sute de euroi, in general oameni ce sufera inrgrozitor subt dictatura fenomenala a marinarului. Bravos natiune, halal sa-ti fie!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.