Actualitate

Peste o sută de candidați speră să fie suplinitori în școli. La ce disciplină e concurență mare

Peste o sută de candidați, repartizați în patru săli de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, s-au înscris la Concursul județean pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din Învăţământul Preuniversitar în judeţul Bistriţa-Năsăud, sesiunea 30 august, sperând să aibă unde lucra în anul școlar 2022-2023.

Cei mai mulți candidați, 17 candidați, sunt la disciplina la Educație fizică și sport, pe locula l doilea fiind învățătoarele cu 9 candidate și Psihopedagogia specială tot cu atâtea. Pe locul al treilea este Desenul cu 7 candidați.

Urmează apoi Mecanica (maiștri) cu 6 candidați, Chimia, Muzica, Engleza și Educația muzicală specializată cu câte 5, Fizica și Religia ortodoxă cu câte 4, Informatica, Matematica și Româna cu 3, Biologi, Geografia și Religia penticostală cu 2, Feranceza, Germana, Consilierea psihopedagogică, Istoria. Comerțul și Horticultura cu câte un candidat.

Concursul județean se susține “în situaţia în care, până la începerea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat în regim de plata cu ora”, potrivit articolului 98, alineatul 1, din metodologie.

”În mod excepţional, până la începerea cursurilor, inspectoratele şcolare pot organiza testări prin interviu şi lucrare scrisă, în profilul postului solicitat, în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului fără studii corespunzătoare postului”, mai prevede același alineat.

Proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 ore. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS