Recomandări Social

Carmo-Lact Monor, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru poluarea râului Luţ

ACTUALIZARE Firma Carmo-Lact Monor a fost amendată cu 100.000 de lei de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud pentru că a poluat apele râului Luţ cu ape uzate de la staţia de epurare a fabricii de lapte. Poluarea a avut loc vineri după-amiaza, reprezentanţii companiei susţinând că s-a luat curentul, iar generatorul nu a funcţionat. Acest lucru însă nu a contat în momentul în care Garda de Mediu a stabilit amenda de 100.000 de lei, mai ales că firma nu este la prima abatere, a declarat pentru Timp Online comisarul şef Gabriel Petraş.

Totodată, firma a primit o amendă şi de la SGA Târgu Mureş.

ŞTIREA INIŢIALĂ Mortalitate piscicolă pe încă un râu din judeţul nostru, Luţ, care traversează comuna Monor. În zonă au fost observat peşti morţi.

Contactat telefonic, Gabriel Petraş, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud a confirmat pentru Timp Online că poluarea de pe râul Luţ are drept sursă staţia de epurare a firmei Carmo-Lact.

„Într-adevăr, avem poluare pe râul Luţ cu mortalitate piscicolă. În râu au ajuns ape uzate de la staţia de epurare a firmei Carmo-Lact, adică ape neepurate. Sunt colegii mei în teren. Sunt în zonă şi colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureş fiindcă partea aceea ţine de ei. Vom vedea ce sancţiune aplicăm”, a spus Petraş.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Carmo-Lact, unitatea dispune de două secţii, dotate cu utilaje performante, conforme cu standardele U.E. Cele două secţii de procesare: pentru producţia de produse proaspete (capacitate:60.000l/zi) si pentru producţia de brânzeturi (capacitate: 50.000l/zi), includ şi o linie de ultrafiltrare şi o linie de microfiltrare şi, de asemenea, o staţie de epurare care asigură atât epurare chimică, cât şi biologică.

Râul Luț este un râu afluent al Mureșului în partea dreaptă a acestuia, se varsă în Mureș în apropierea localității Glodeni. Lungimea râului este de 48 kilometri cu un bazin hidrografic de 359 kilometri pătrați.

7 comentarii

  • Si va mai rog sa verificati si ferma de vitei din Sirioara, nici aceea nu are avize de functionare de la mediu sigur. Acolo am vazut ca sunt case foarte aproape,
    Oare cum s-au dat avizele de functionare de la mediu?

  • În ideea de a-și satisface clienţii, de a răspunde exigentelor lor, firma „Carmo-Lact”, depune eforturi susţinute pentru a îmbunătăţi…

  • Va rugam sa solicitati Garzii de Mediu o pozitie oficiala legata de poluarea raului Sieu .S-a inregistrat mortalitate piscicola si pe acest rau dar lipseste o pozitie oficiala.Carmo-Lact are ferma la Sieu-Odorhei.Poate tot ei sunt autorii.

  • amenda + sa cumpere pestii sa populeze raul in functie de numarul si marimea pestilor … el plateste amenda si raul ramane fara pesti

  • Scuze de clasa a VII a. Mai fratilor de generator electric pe motorina ati auzit? Cu banii platiti la amenda v-ati fi cumparat un generator super pro. Asta e. Unde nu e cap vaide picioare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS