Social

Petrom a redus prețul motorinei. Cât costă carburantul și la alte stații

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus prețul motorinei vândute în stațiile propri, prețul benzinei fiind nemodificat. Iată prețurile de la stațiile din județ:

7.60PetromBistrița, DN 17, nr. 301
7.60PetromNăsăud, str. Grănicerilor nr. 59A
7.62LukoilCrainimăt
7.62LukoilCrainimăt
7.64SocarBistrița, Calea Clujului nr. 63
7.65PetroliumNăsăud, str. Grănicerilor, nr. 61
7.66OzanaBistrița, Calea Moldovei 17
7.66OMVBistrița, Calea Moldovei
7.66OMVBistrița, str.Libertății nr. 31
7.66RompetrolBistrița, Drumul Cetății
7.68MolBistrița, Calea Moldovei nr 56
7.68MolBistrița, Calea Dejului nr.146

Astăzi, 5 februarie, intră în vigoare embargoul impus de Uniunea Europeană asupra importurilor de carburanți fabricați din țiței rusesc. Acesta are ca scop diminuarea veniturilor Rusiei, în contextul agresiunii din Ucraina.

România are trei rafinării de petrol. Petromidia (6 mil. tone capacitate) , controlată de grupul kazah KazMunaygas, Petrobrazi (4,6 mil. tone) , controlată de OMV Petrom și Petrotel (2,4 mil. tone) controlată de Lukoil. Prima, cea mai mare, funcționează cu țiței kazah, iar a doua cu țiței extras din România care asigură undeva la maximum două treimi din capacitate, restul se importă, iar din martie nu mai importă decât țiței non-rusesc, porivit declarațiilor oficialilor Petrom. Despre a treia, cea a Lukoil, nu este foarte clar – nici măcar nu știm la ce capacitate funcționează acum dar, cum România a anunțat că respectă embargoul petrolier, cel mai probabil cât a rafinat a venit din alte surse, non-ruse.

Primele două rafinării produc carburanți atât pentru consumul intern, cât și pentru rețelele pe care le operează în afara țării – Petrom operează stații în Serbia, Bulgaria și Republica Moldova, iar Rompetrol în Bulgaria, Republica Moldova și Georgia, scrie presa economică.

Potrivit datelor de la Institutul Național pentru Statistică, în primele zece luni din 2022, din Rusia s-au importat circa 1,23 milioane de tone de motorine, o cantitate enormă. Acum, această motorină trebuie adusă din altă parte.

Etichete

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS