Actualitate

Pfizer vrea să administreze vaccin și copiilor între 5 și 11 ani. Dintre cei peste 12 ani, 15% sunt deja vaccinați

BioNTech Pfizer va solicita în următoarele săptămâni aprobarea pentru utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Producția este deja pregătită, fiind nevoie doar ca datele studiilor să fie procesate, scrie biziday.ro. De asemenea, compania are în lucru și un studiu pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 6 luni și 5 ani. Practic, un vaccin care ar putea intra în schema inițială de vaccinare a copiilor mici.

Doi dintre directorii firmei de biotehnologie BioNTech au declarat într-un interviu pentru Der Spiegel că „În următoarele săptămâni vom prezenta autorităților rezultatele studiului nostru privind copiii de 5 – 11 ani din întreaga lume și vom solicita aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă, inclusiv aici în Europa“.


Etapele finale de producție au fost deja ajustate pentru a îmbutelia o versiune cu doze mai mici a vaccinului Comirnaty, dezvoltat împreună cu Pfizer, special pentru copii. În prezent, serul este aprobat doar pentru adulți și pentru copii cu vârsta peste 12 ani.

Potrivit BioNTech Pfizer, rezultatele studiului sunt disponibile și trebuie doar procesate și trimise autorităților. Până la sfârșitul anului, sunt așteptate și datele studiului privind copiii mai mici, cu vârsta de peste șase luni.

Între timp, România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, a anunțat vineri seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, pe fondul deschiderii anului școlar luni, 13 septembrie. Ministrul a adăugat că „mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul lunilor iunie-iulie-august”.

El a adăugat că „una din trei persoane vaccinate la nivel național cu Pfizer este elev”.

„Este un semnal bun care ne dă speranțe că după începerea școlii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de școli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a mai spus Cîmpeanu.

„Gândiți-vă că pe toată perioada de vară, am avut peste 8.000 de cadre didactice vaccinate. În ultimele 10 zile, am avut 9.000 de elevi vaccinați, deci mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul lunilor iunie-iulie-august”, a spus Cîmpeanu.

Etichete

6 comentarii

  • De curiozitate, cum credeti ca s-a intamplat pentru vaccinurile pe care noi si copiii nostri le-am facut la varste fragede??
   Vaccinul produs de Biontech si Pfizer este aprobat full in SUA pentru uzul persoanelor de la 16 ani in sus, deci a trecut de partea „experimentala”. Foarte probabil va urma aprobarea si in UE, tot asa, mai intai pentru persoane peste 16 ani, urmand ca functie de rezultatele testelor varsta sa coboare.

   https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine
   “The FDA’s approval of this vaccine is a milestone as we continue to battle the COVID-19 pandemic. While this and other vaccines have met the FDA’s rigorous, scientific standards for emergency use authorization, as the first FDA-approved COVID-19 vaccine, the public can be very confident that this vaccine meets the high standards for safety, effectiveness, and manufacturing quality the FDA requires of an approved product,” said Acting FDA Commissioner Janet Woodcock, M.D. “While millions of people have already safely received COVID-19 vaccines, we recognize that for some, the FDA approval of a vaccine may now instill additional confidence to get vaccinated. Today’s milestone puts us one step closer to altering the course of this pandemic in the U.S.”

   Evident, pentru persoanele sub 16 ani, va fi nevoie de acceptul parintilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS