Actualitate

Piața ”modernă, închisă, cu temperatură controlată” mai are de așteptat. Ce se va face anul acesta

În Piața Agroalimentară Decebal, comercianții au tremurat de frig iarna trecută și suportă cu greu căldura acestei veri. Administrația locală, care le-a promis modernizarea locului, nu s-a ținut de cuvânt din cauza pandemiei, a motivat primarul Ioan Turc, răspunzând unei interpelări a consilierului PMP Oana Săcălean.

”A trecut o iarnă de când ați preluat mandatul, iar comercianții din Piața Decebal au fost nevoiți să caute soluții ca să nu le înghețe marfa. Trece și vara în care aceștia caută soluții ca să nu li se strice marfa. Până când comercianții din Piața Decebal trebuie să caute soluții pentru supraviețuire și care vor fi măsurile concrete pe care le veți lua pentru iarna viitoare astfel încât producătorii să își vândă produsele civilizat?”, a spus Oana Săcălean.

Primarul Bistriței i-a răspuns: ”Iarna trecută, am intenționat să închidem piața pe o formulă simplă, cu panouri sandwisch, să montăm niște aparate pentru aer cald. Nu s-a putut pentru că, în context pandemic, ar fi trebuit să închidem piața cu totul. Au existat hotărâri ale CNSU care au stabilit că piețele închise se închid cu totul. De aceea, la solicitarea oamenilor din piață, am renunțat să închidem piața ca să își poată desfășura activitatea în continuare. În acest an, pe buget, am prins suma de 50.000 de lei tocmai pentru închiderea pieței și montarea unor sisteme pentru încălzire. Acest lucru se va face înspre toamnă-iarnă pentru că în sine sistemul e provizoriu, iar oamenii din piață nu doresc închiderea pieței decât puțin înainte de debutul sezonului rece. Este o lucrare care nu ar urma să ne ia mult timp și vă asigur că acest lucru se va întâmpla când va fi momentul”, a explicat Ioan Turc.

Reamintim că, în timpul campaniei electorale, primarul Ioan Turc a anunțat că, într-o discuție cu cetățenii care vând în Piața Decebal, a ”reiterat angajamentul de a construi o piață agroalimentară modernă, închisă, cu temperatură controlată și spații frigorifice”.

9 comentarii

 • Comercianti (cei care cumpara de la producatori ) ,daca ar avea spatii inchise , si-ar expune marfa tot afara pe tarabe.
  Asa s-a intamplat la autogara, unde nu poti circula pe trotuar din cauza tarabelor cu zarzavat
  In piata din partea de jos aceeasi situtie , sunt chioscuri inchise , dar ei tot cu marfa, pe trotuar in soare.
  Sunt conzins ca producatorii ,, tarani”‘ nu se plang , ei se bucura daca prinda o masa .

  • Acolo se poate face un complex cu parcare jos, piață sus, etc. Astfel se eliberează spațiul de lângă calea ferată pentru a mării strada și a fluidiza traficul.

 • „Mai mere-ti ma unde si-o dus mutu iapa”… nimic nu va convine!!! Daca e deschisa de ce e deschisa, daca e inchisa de ce e inchisa, daca marfa e pe tarabe nu e bine , daca e pe trotuar nu e bine… Asta-i IPOCRIZIE si SNOBISM la cel mai inalt nivel!!! De parca ai crescut in castele de lux, mai fratilor! Aduce-ti-va aminte unde v-ati lasat „opincile si cizmele de guma”…si…mergeti si incaltati-va din nou. Se pare ca adidasii si pantofii va cam strang pe unii dintre voi!!

 • Pentru o piata modernă și de viitor ar trebui sa se facă un proiect de modernizare de la 0 gândit pentru următorii 100de ani nu pentru un sezon.exemplu:pe toată suprafața unde este piata la subsol făcută parcare cu trei nivele (bineînțeles cu lifturi )pentru clienți și nu numai,la suprafață amenajate spatii pentru vânzători cu vitrine cu temperatura controlata unde își expun marfa și magazii frigorifice pentru conservarea produselor în condiții
  optime,spatii verzi și un loc de joaca supravegheat pentru copii care merg cu părinții la cumpărături …..Toate astea costă bani și trebuie făcute lucrări de calitate .bani ar fi dar daca nu se poate fura nimic nu se face numai studii pe hârtie care costa 3 € și se plătește pe ele 3 milioane€ .Acesta a fost ,este și va fi interesul celor care ne conduc după „89 dacă nu este așa să-l demonstreze cei de la conducere sau care o sa vina.

  • Aveti dreptate. Dar daca observati, cu 500 de m mai in nord avem aproape finalizata o noua „piata moderna” la care o sa se ingramadeasca toti ca necuvantatoarele la deschidere. Morala e ca daca se vrea se poate. Pacat ca LIDL nu sustine atat de mult producatorii locali cat ar sustine o piata agroalimentara

 • Aveti dreptate. Dar daca observati, cu 500 de m mai in nord avem aproape finalizata o noua „piata moderna” la care o sa se ingramadeasca toti ca necuvantatoarele la deschidere. Morala e ca daca se vrea se poate. Pacat ca LIDL nu sustine atat de mult producatorii locali cat ar sustine o piata agroalimentara

 • Va mai aștepta mult și bine că asta e doctrina liberală a PNL-ului: „Ce poți face azi, lasă pe mâine, că poate nu mai trebuie”…))
  La ei mereu e austeritate, mereu se amână și niciodată nu se poate. De când au ajuns la putere n-au făcut nimic decât proiectele lăsate deja de Crețu. Nici măcar lucrurile elementare nu sunt in stare sa le facă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.