În Piața Unirii nu va apărea un grup statuar, deși au fost depuse 8 proiecte. Care este motivul

Holistic

La începutul anului, municipalitatea a alocat 2,6 milioane lei pentru realizarea unui grup statuar în Piața Unirii din Bistrița, în urma unui concurs de soluții, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Opt proiecte au fost depuse la concursul de soluții organizat de Primăria Bistrița. Lucrările au fost realizate de artiști plastici din București, Cluj-Napoca, Dâmbovița, Bistrița, machetele fiind expuse la Primărie, după cum Timp Online a scris aici. ”Îngerul Unirii”, momentul desemnării reprezentanților Bistriței la Marea Adunare de la Alba Iulia, cei cinci delegați ai Bistriței la Marea Unire, ”12 stâlpi ai înfăptuirii Marii Uniri”, mâini întinse unele spre altele, reprezentări sub formă de coloane și unele viu colorate au fost variantele prezentate (foto).

”Prin concursul de soluții organizat, comisia nu a ales și premiat un proiect pentru grupul statuar așa cum au fost cerințele din documentele concursului. Renunțare la suma alocată”, se arată în proiectul de rectificare de buget, care va fi supus aprobării Consiliului Local Bistrița în ședința din 31 octombrie.

Autorul variantei câștigătoare ar fi primit un premiu de 500 de euro.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • p. Raiu

   Felicitari juriului care a respins pe toate cele 8 ,,lucrari de arta” care par a fi executate cu o drujba defecta, din care oamenii din afara tagmei artistilor, nu inteleg nimic.
   Orasul nostru are expuse in diverse locuri, lucrari de arta intr-adevar valoroase: George Cosbuc, Andrei Muresanu, Mihai Eminescu.
   De ce si in Piata Unirii nu am avea o statuie a unui bistritean care a contrubuit la infaptuirea unirii, precum:Gavril Tripon, Vasile Pahone, Grigore Pletosu, etc.? Probabil ca noua generatie de sculptori nici nu indrazneste a se angaja in a crea o asemenea lucrare.
   Ei se multumesc cu sculpturile asa zise moderne de tipul:
   Ceternile rosii din fata Consiliului Judetean, sau monumentul ,,Sula” din Parcul Eroilor.
   Prin urmare, nici o paguba. Decat asa, mai bine lipsa.

   (0)
 1. Gânditorul de la Hamangia

  Oare nu este vorba de suma alocată iniţial din bugetul local pentru amplasarea în Piaţa Unirii a grupului statuar menit sărbătoririi Centenarului Unirii, iar la rectificarea bugetară din 31.10. 2018 îşi schimbă destinaţia pentru a „repara” ceea ce s-a făcut prost la Pârtia de schi din Dealul Cocoşului. O cheltuială în plus la o lucrare proastă şi fără viitor, mai ales că este utilizată doar câteva zile dintr-un an ? Ale cui interese sunt satisfăcute ? Sunt sigur că nu ale contribuabililor din Bistriţa !!!

  (0)
 2. Soroș pentru mileniul trei !!

  Ca să fie mulțumiți și foști băsiști actuali USR-iști ar trebui făcută statuia lui Soroș de la brâu în jos.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.