Actualitate

Pisică salvată de pompierii voluntari din Bistrița dintr-un copac în care s-a cățărat

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bistrița a fost chemat să intervină pentru salvarea unei pisici care a urcat într-un copac înalt din Pădurea Schullerwald și s-a temut să mai coboare.

”Voluntarii servanți pompieri din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, au intervenit la salvarea unei feline care se afla într-un copac înalt la intrare în pădurea Schullerwald.🍁🍂

🐈 Pisica era speriată înfometată și deshidratată.

🤝Colegii noștri au coborât-o cu grijă, i-au dat puțină apa și mâncare”, a scris SVSU pe Facebook.

Pisicilor le place să exploreze înălțimile pentru a afla ce pot face ghearele lor. Cucerirea copacului este o provocare mentală pentru pisici și, în timp ce se cățără, își tonifică mușchii, își îmbunătățesc flexibilitatea și devin mai puternice atât fizic, cât și mental.

De ce se tem pisicile să mai coboare?

Gunhild Jensen, specialist în comportamentul pisicilor și fondator al Smiling Kitty, spune că este vorba de forma ghearelor lor. Ghearele unei pisici se curbează spre interior, permițându-le să se prindă rapid de suprafețe în timp ce urcă cu capul înainte. Din păcate, această curbă utilă de cățărare nu ajută cu nimic animalul să ajungă din nou la pământ – cu excepția cazului în care sunt capabile să-și dea seama cum să coboare înapoi cu ghearele în direcția corectă. Pentru a nu cădea, pisicile trebuie și ele să se cațere cu centrul greutății aproape de copac, iar din cauza gravitației, acest lucru nu este posibil dacă se cațără cu capul înainte.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS