Pistele pentru biciclişti, în studiu

Holistic
Primăria Bistriţa a iniţiat ”Studiul de soluţie – Amenajare piste de biciclişti în municipiul Bistriţa”, în care sunt prezentate o serie de soluţii pentru realizarea unui sistem de piste de ciclism, ţinând cont de situaţia actuală şi de legislaţia în vigoare şi având ca bază studiul de trafic, managementul intersecţiilor, măsuri de îmbunătăţire a traficului, precum şi infrastructura rutieră.

Studiul a fost elaborate de VSU GmbH Beratende Ingenieure fur Verkehr, Stadtebau, Umweltschutz Kaiserstrasse 100, D52134 Herzogenrath, anunţă municipalitatea.

În cadrul studiului sunt analizate soluţii pentru cel puţin 50 km de piste de ciclism. În studiu este propus un plan pe 10 ani, realizarea pistelor necesitând în multe locuri copaci tăiaţi, mutarea sau desfiinţarea unor locuri de parcare, extinderi de trotuare şi chiar refaceri de intersecţii. Costurile anuale pot ajunge la 2,5 milioane de lei, iar în total la aproximativ 28,5 milioane de lei.

Studiul poate fi consultat integral pe site-ul Primăriei municipiului Bistriţa, aici!

Persoanele interesate pot face observaţii în scris cu privire la amenajările propuse, în timp de 30 de zile de la apariţia anunţului în ziar, la Centrul  pentru relaţii cu publicul din cadrul primăriei, Piaţa Centrală nr. 4.

După consultare, documentaţia este supusă aprobării Consiliului Local al municipiului Bistriţa, devine act administrativ şi este opozabil în instanţă.

Dezbatere pe PUZ – Piaţa Decebal

Consiliul Local şi Primăria municipiului Bistriţa anunţă organizarea unei dezbateri publice cu privire la Planul Urbanistic Zonal – Piaţa Decebal, în data de 19 martie, începând cu ora 16.00, în sala mare de şedinţe din Piaţa Centrală, nr. 6.

Documentaţia propusă poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, din Piaţa Centrală, nr. 6, precum şi pe site-ul instituţiei.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. dan

    Va recomand sa cititi studiul, e un exemplu de cum nu se face asa ceva. Este plin de greseli de exprimare, nume de strazi gresite(¨¨Margheritelor¨) si, mai grav, plin de date neadevarate. Mi-a sarit in ochi un numar de 44 de copaci care ar trebui taiati pe strada Bistricioarei unde se afla un singur copac in realitate sau propunerea de amenajare a unei piste de biciclete cu latime de un metru pe fiecare trotuar de pe 1 Decembrie – as fi curios si eu cum ar fi posibil(la cat e de ingust acolo trotuarul) pe portiunea intre Petre Ispirescu si semaforul de la scoala generala numarul 3. Daca ar fi fost un studiu primit gratis m-as fi abtinut dar sa si platesti asa ceva deja este prea mult mai ales ca da senzatia unui studiu facut din birou fara un minim de documentare la fata locului.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.