Actualitate Recomandări

Platformele de colectare din Bistrița, transmise de CJ municipalității

La solicitarea Primăriei Bistrița, Consiliul Județean a adoptat o hotărâre prin care cele 246 de puncte de colectare a deșeurilor (containere semiîngropate) de pe raza orașului trec din domeniul public al județului Bistriţa-Năsăud în domeniul public al municipiului.

Primăria Bistrița a cerut predarea platformelor de colectare a deșeurilor din oraș pentru a avea aceste perimetre în administrare în vederea aplicării pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru finanțarea obiectivului de investiții denumit ”Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Bistrița”.

Proiectul menționat vizează construirea unui număr de 100 insule ecologice digitalizate. Fiecare insulă va deservi locuitorii de la blocurile de locuințe arondate și va fi compusă dintr-un ansamblu de containere subterane pentru colectarea deșeurilor pe 5 fracții, protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, model GSM pentru transmisie date, baza de date privind beneficiarii serviciului și interfața de facturare. Datele colectate reprezintă informații privind volumul și tipul de deșeu colectat, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere. Pentru fiecare insulă ecologică digitalizată va fi asigurat prin finanțare un număr de 200 de cartele de acces. Fiecare insulă va fi subterană, compusă din 5 containere cu următoarele capacități pentru cele 5 fracții: biodegradabil – între 2 mc și 3 mc, rezidual – între 2 mc și 3 mc, sticlă – între 2 mc și 3 mc, plastic și metal – între 4 mc și 5 mc, hârtie și carton – între 4 mc și 5 mc.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 50 000 euro / eco-insulă, fără TVA, astfel că valoarea eligibilă totală a proiectului este de 24.597.500 lei fără TVA.  

1 comentariu

  • Perfect, nu mai este absolut nici un motiv pentru ca Bistrița să rămână în ADI Deșeuri și bistrițenii să suporte taxele umflate de organizația condusă de Radu Moldovan.
    Pe de altă parte se dovedește încă o dată că toată investiția în sistemul inițial de colectare și transport a fost un eșec pe bani mulți de care și-au bătut joc politicieni corupți și funcționari incompetenți. Zero câștiguri pentru cetățeni, nici o diferență reală față de vremurile când strângea gunoaiele Urbana doar că au făcut mulți bani mafioții gunoaielor din București. Urmează runda a doua.

    11
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS