Actualitate

Plicuri cu ”sare de baie”, găsite de jandarmi asupra unui tânăr, la Bistrița

(FOTO) Jandarmii bistrițeni au depistat un tânăr de 20 de ani care avea asupra sa mai multe pliculețe ce conțineau o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Nu mai puțin de 14 pliculețe care conțineau o substanță albă cristalizată au fost găsite de către jandarmi asupra unui tânăr de 20 de ani din Bistrița. Acesta se afla duminică noaptea, în jurul orei 00.10, împreună cu mai mulți tineri, într-un spațiu de joacă pentru copii, iar la apariția echipajului de jandarmi aceștia au devenit agitați și au încercat să părăsească zona.

Jandarmii au intervenit pentru prinderea acestora, iar asupra unuia dintre tineri au fost găsite 14 pliculețe din plastic transparent ce conțineau o substanță albă cristalizată susceptibilă a fi o subtanță cu efecte psihoactive.

După identificarea persoanei respective, tânărul a recunoscut faptul că deține pentru consum propriu 14 plicuri conținând o substanță cunoscută sub denumirea ”sare de baie”.

Având suspiciunea rezonabilă că substanțele descoperite asupra tânărului fac parte din categoria produselor psihoactive, acestea au fost indisponibilizate și predate organelor de urmărire penală  împreună cu actele de sesizare, în vederea continuării cercetărilor, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Etnobotanicele de tip ”sare de baie“ poartă denumirea ştiinţifică de mefedronă, substanţă ilegală în mai multe state UE, printre care şi România. Conform unei informări din 2010 a Comisiei Europene, mefedrona este un stimulent ale cărui efecte fizice sunt comparabile cu cele produse de ecstasy sau cocaină. Produsul mai poartă şi denumirile de demetilmetcatinonă, ”meow-meow“, ”Miaow“, ”MMCAT“, ”Special gold – sare“, ”Pulse – pulbere“, ”Spice Dia­mond“ sau ”miau-miau“ în limba română. ”Sărurile de baie“ provoacă senzaţii de alertă, euforie, excitabilitate, stimulare sau logoree. 

Foto: IJJ BN

4 comentarii

    • Nenea Alan Dala, chiar esti dus tare detot. Ai auzit de vre-o organizatie USR, asa cum sunt cele ale PSD-ului conduse de interlopi, de cei care fac ordine fi finanteaza la greu partidul? Cand o sa ai vesti din astea dane si noua de stire.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS