Actualitate

PMP a lansat la Bistrița campania de strângere de semnături pentru accesul României în Schengen

Președintele Partidului Mișcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac, împreună cu președintele organizației județene, Ionuț Simionca, secretar general PMP, au făcut un apel și către bistrițeni să semneze pentru petiţia ”România merită în Schengen”.

Liderii PMP au explicat că vor să adune un număr cât mai mare de semnături pe care să-l depună la Parlamentul European, ca să determine implicarea acestuia în procesul pe care Eugen Tomac l-a deschis împotriva Consiliului UE în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru a anula votul nelegal din 8 decembrie 2022.

Tomac a afirmat că injustiţia făcută românilor trebuie corectată prin acest proces pe care l-a deschis la CJUE pentru a debloca lucrurile la nivelul Consiliului Uniunii Europene. El a menționat că nu e este suficient ca doar el, în calitate de deputat în Parlamentul European, să reclame acest abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene generat de blocajul Austriei, ci este nevoie ca Parlamentul European să intervină ca reclamant privilegiat în acest proces deschis la CJUE.

Eugen Tomac a declarat că, la întrunirea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 9 martie, nu figurează pe agenda de lucru şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, fiind prima şedinţă a Consiliului JAI după cea din 8 decembrie în care Austria s-a opus aderării ţării noastre.

El a menționat că şansele României de a intra în Schengen până la sfârşitul anului 2024 cresc semnificativ, în baza acţiunii împotriva Consiliului UE iniţiată de el la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Acesta a adăugat că acest proces este cea mai rapidă cale de a soluţiona problema aderării României la Schengen, având în vedere că anul viitor este unul electoral.

”Noi ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus, iar eu cred că într-un an şi jumătate vom avea acest proces. Cam asta este practica, un an şi jumătate, doi ani. Dar altă cale mai rapidă de a soluţiona această problemă nu există pentru că, vedem, Suedia a propus pe ordinea de zi, mâine, subiectul Schengen, dar fără extindere, pentru că Austria se opune în continuare. Austria se va opune şi în iunie, iar din toamna anului viitor toată lumea va intra în campanie electorală. Spania are şi alegeri interne, nu văd cum se va putea debloca acest dosar până după alegerile din 2024. Or, pe acest proces, pe această procedură pe care am deschis-o, şansele de a intra până la sfârşitul anului 2024 cresc semnificativ, iar odată implicat Parlamentul în acest proces, atunci lucrurile vor fi şi mai accelerate şi evident că şansele noastre sunt din ce în ce mai mari. Pentru noi este important mesajul cetăţenesc pe care îl transmitem prin această petiţie «Semnează pentru România în Schengen» şi evident că în următoarea perioadă vom ieşi şi în stradă, vom merge să discutăm cu oamenii, vom încerca să îi convingem pe români să ne susţină, pentru că este important ca acest mesaj să aibă un suport, totuşi, consistent din partea cetăţenilor români. Una este să mergi cu 50.000 de semnături şi alta este să ai un milion de semnături pe care să le pui pe masa Parlamentului European”, a spus liderul PMP.

Pentru a susţine însă în PE, este nevoie și de susţinerea a cât mai multor români care pot semna online pe www.romaniainschengen.ro.

La rândul lui, Ionuț Simionca, secretar general al PMP, a spus că, din 25 martie, vor fi adunate semnături și în stradă de către toate organizațiile PMP.

Conferința de presă PMP:

3 comentarii

 • Numa azi, nu-i ca mâine și-s alegerile pe noi. Trebuie cumva și politrucii să cheltuie bani alocați pentru partide, să fie și ei un pic vizibili. Băăăă! nu din cauză că n-ar fi vrut românii nu suntem în Șengăn (așa pe românește) ci din cauza voastră a politrucilor. Acum toți veniți cu strângere de semnături, ba că sunteți de acord să se reducă numărul de parlamentari, pentru care i-ați păcălit pe români să meargă și la vot, apoi…ciuciu, că nu vrea pesedeu…ba că sunteți de acord să facă un bărbat cu altul, precum face cu femeia șî?…ciuciu că nu vrea peneleu…ba că sunteți de acord să nu mai dăm pensii speciale șî?…ciuciu că nu vreți tăț, da să vă măriți diurna, privilegiile, ne-ați întrebat?…ciuciu că aici ați votat în unanimitate…mere-ți mă…unde o dus mutu iapa că nu vă mai crede nimeni cu povești din ciclu…cum să-i mai proștim pe proști…
  PĂREREA MEA !

  41
  4
 • Semnatuti pentru desfiintarea poligonului dintre Unirea si Livezile cand strangeti? spune:

  Se trage in draci, spui ca e in Ucraina, macar acolo au motiv . DESFIINTATI POLIGONUL DINTRE UNIREA SI LIVEZILE UNDE CHIAR ACUM SE TRAGE cu armament supergreu neautorizat!
  JOS POLIGONUL
  MERGETI IN UCRAINA DACA VA TREBUIE RAZBOI

  13
  23
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS