Actualitate

PMP: Polițiștii locali fac abuzuri. Lipsă de bun simț

”Instituţia Poliţiei Locale, deşi este o structură aflată în subordinea Primăriei municipiului Bistriţa, nu este o instituţie de represiune, ci una care, teroretic, ar trebui să apere şi să asigure liniştea bistriţenilor. Cu toate acestea, numeroase exemple de poliţişti locali care fac abuzuri în timpul serviciului există şi în Bistriţa. Un astfel de caz a fost descoperit de preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, cel care spune că doi poliţişti comunitari au umilit o bătrânică pentru 1 leu, ceea ce denotă cel puţin lipsa bunului simţ. Preşedintele PMP BN arată că poliţiştii au agresat verbal o persoană în vârstă care se odihnea pe scaunul unei terase situate pe pietonal şi i-au cerut să părăsească zona. Întreaga poveste are un sfârşit aproximativ cu happy-end, un bistriţean oferindu-i bătrânicii o bancnotă de 50 de lei pentru acele crenguţe de afin. Copleşită de gestul bărbatului respectiv, bătrânica a exclamat: “Prea mult, nu am de unde să vă dau rest, buchetul costă doar 1 leu”, se arată într-un comunicat al PMP Bistrița-Năsăud.

batranica pietonal pmp”Doi poliţişti au observat bătrânica şi au luat-o la rost, cerându-i să plece din acel loc, femeia s-a ridicat şi foarte rușinată a vrut să plece, dar oamenii aflaţi pe terasă au făcut gălăgie, iar poliţiştii au fost nevoiţi să o lase în pace pe bătrânică. Cât de ignorant şi nesimțit poţi să fii? Era vorba de o femeie bătrână care vindea niște crenguțe de afin! Domnilor de la poliția comunitară, înainte de orice fel de regulă sau exces de zel trebuie să aveți bun simt şi moralitate! Cine şi ce vă dă dreptul să vă comportați aşa cu o biată femeie care nu v-a deranjat cu nimic? De ce să o ridicați de pe scaunul unde se odihnea, dacă nici măcar pe proprietarul terasei nu-l deranja? Nu vă gândiți că poate fi mama dumneavoastră?”, a spus președintele PMP BN Ionuţ Simionca.

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud atrage atenţia Poliţiei Locale că ”în loc să facă asemenea gen de abuzuri ar trebui să se ocupe de sutele de cerşetori care au invadat oraşul”, menționând că ”cerșetorii de astăzi vor fi infractorii de mâine”: “Pe cerşetori ar trebui să-i luați la rost şi să-i disciplinați, nu o bătrânică amărâtă şi neajutorată!”.

Ionuţ Simionca a adăugat: “Sunt sigur că Poliţia Locală este o instituţie onorabilă, care poate şi trebuie să renunţe la asemenea gen de angajaţi sau, cel puţin, să pună capăt acestor manifestări de putere care dăunează tuturor. Îmi exprim, public, întregul meu respect pentru toate instituţiile care asigură liniştea şi ordinea în municipiul Bistriţa şi în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

8 comentarii

    • Corect si da si nu…ramane insa de vazut cat la suta da, cat la suta nu…cand da, cand nu!

  • Daca de chestii de acest gen te legi, apoi mare politician esti mai Simionca. Da, mare chestie. Intradevar, un reportaj super. Uau mama, mai vreau. Daca tot asa continuati, o sa va citeasca zmeii ziarul. Hai pa

  • pe fond are dreptate domnul Simionca, desigur el nefiind deloc o autoritate morală, devreme ce din pozitia pe care o are, girează toate ticăloșiile regimului Băsescian, trecute și observ chiar și prezente… Sigur că cel care a obținut „uniforma” uşor, în 99% din cazuri, va face uz de autoritatea care vine odată cu ea într-un mod abuziv, uneori chiar brutal care să-i satisfacă doar orgoliul. Sigur că cel mai uşor e să ne legăm de cei care nu se pot apăra în timp ce adevăraţii „criminali” ai linistii si ordinii publice sunt lasati in pace… Dar nu trebuie sa ne miram atat de tare fiindca noi traim in tara in care l-am „rastignit” pe unul care, zicea propaganda ca doarme mult (pentru ca oricum propaganda nu avea ce sa spuna) in vreme ce tara era jupuita de miliarde de euro, salarii taiate, flote vandute, drumuri inexitente care ne-au costat peste 20 de miliarde de euro in ultimii 25 de ani si lista poate continua… Dar, cetatenii romaniei, adevarati aparatori ai democratiei, extrem de constienti, de atenti si de drastici la orice abatere la orice derapaj oricat de mic ar fi, la orice incercare de fraudare si inselare a opiniei publice de catre orice politician sau grupuri de interese, care mai de care mai ascunse, au sanctionat imediat si categoric pe cel care se afirma despre el nu ca a fraudat sau ca a inselat sau ca a furat sau ca a mintit ci doar ca dorme mult. Pe de alta parte aceeasi cetateni vigilenti n-au avut nici o problema cu cel care nu a renunat la putere pentru nimeni si nimic, chiar daca 89% din votanti (7.400.000 de cetateni) i-au spus sa plece… Cred ca exista o legatura intre cele doua situatii, de aceea am tinut sa fac aceste precizari…

  • …si ma minune de viitoarea clasa politica ce se vrea repreentata de acesti….”agarici”
    daca tu SIMIONCA (litere mari ca sa te aui si tu….)… vrei sa faci politica fa politica bunului simt adica….mai taci ca numai prosti spui! (esti abonat la timponline?)

  • Tot respectul pt. batrana comercianta! Ea facea acolo o afacere cinstita, vindea un betigas cu afine, sa nu creada cineva ca cersea, Doamne fereste! Nu deranja pe nimeni! Toata lumea venise la terase numai ca sa cumpere afine! Patronii si-or fi facut terase numai ca sa poata vinde acolo batranicile hartie igienica second hand. Daca mai veneau inca 2 babe cu ciuperci, cativa puradei colorati natural cu fragute, niste pirande cu ghiocul, totul era perfect! Si cetateanul milos le dadea la toti cate 50 de lei, ca toti sunt sarmani! Si-s cu zecile prin oras! Eu sigur nu o sa beau o bere pe terasele alea, stand langa batranicile lui don Simionca, cine-o mai fi si dansul… Oare cand se va intampla ca politicienii sa se bage numai la ceva la care se pricep? Ah, scuze! Ei nu-s ca noi ceilalti. Ei se pricep la orice. De-aia-i oistea-n gard de-atata amar de ani…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS