Actualitate

PNL Bistrița: Adrian Titieni, desemnat candidat la funcția de primar

Organizația Municipală PNL Bistrița a anunțat printr-un comunicat că (încă) rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” București, actorul Adrian Titieni (52 de ani), a fost desemnat de Comitetul Local Executiv drept candidat pentru funcția de primar al Bistriței.

În ședința Comitetului Local Executiv al Organizației Municipale PNL Bistrița din data de 18 februarie 2016 a fost desemnat candidatul PNL la alegerile locale din 5 iunie pentru Primăria municipiului Bistrița, în persoana domnului prof. univ. dr. Adrian Titieni” – Biroul de presă al Organizației Municipale PNL Bistrița

Potrivit statutului PNL, candidatura va fi validată, cel mai probabil luni, de Biroul Politic Național.

Reamintim că Adrian Titieni, care face parte din distribuția filmului ”Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru, singura producţie românească de lungmetraj prezentă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, a declarat că doreşte să candideze deoarece vrea să construiască: ”Este oraşul meu de sorginte, este un oraş cu o istorie de 1.000 de ani. Acest oraş merită să fie pus în drepturile sale culturale şi educaţionale. Este o provocare la care am răspuns cu ”Da”. Totodată, Adrian Titieni a precizat că îşi doreşte să îşi continue cariera de profesor la UNATC, chiar dacă mandatul său de rector se va încheia în 1 martie. ”Sunt profesor. Este profesia mea de credinţă. Îmi voi ţine cursurile”, a spus Titieni. În ceea ce priveşte cariera sa de actor, Adrian Titieni a spus că, dacă va fi ales primar al Bistriței, va fi ”foarte selectiv” în privinţa rolurilor pe care le va interpreta.

Adrian Titieni, născut la 6 iunie 1963 la Bistrița, este profesor universitar doctor, iar din anul 2012 este rector al UNATC București. Mandatul său ia sfârșit în 1 martie. În 2012, i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea personajului Doctorul Crișan din filmul ”Din dragoste cu cele mai bune intenții”.

22 comentarii

  • Să fie într-un ceas bun, pentru prof. Adrian Titieni- viitorul primar al municipiului Bistrița și pentru comunitatea bistrițeană.

  • Dacă o sa existe unitate in PNL o sa avem un primar NOU, NOUȚ la Bistrita si pentru BISTRIȚENI pe 06.06.2016, Adrian Titieni. Doamne ajuta.

  • o sa avem facultate de actorie la primarie
    audientele vor fi in sesiune cu studentii restantieri
    daca nu renunta la catedra atunci trebuie sa vorbeasca cu dumitru sa-i puna la dispozitie aerodromul….sau poate smurdul!

  • Să nu-l mai văd pe Crețu şi pe Avram,asta este dorința mea. M-am săturat de Psd şi de manifestarile lor culturale conduse de Dorel Cosma. M-am săturat să văd mere si struți prin tot oraşul,iar drumurile sparte toate. Sper ca acest om să aibă o altă viziune despre cultură si despre dezvoltare. Să fie cu noroc candidatura domnului Titieni.

  • As vrea sa fac un scurt comentariu,legat de aceasta candidatura!!Poate ca d-ul Titieni e un om vertical,cu mare experienta in lumea cinematografiei si nu numai …dar,inhaitarea cu politruci de genul lui Dolha,Dobra si de ce nu cu Nelu Mexicanu si cu altii de aceasi teapa o sa-i aduca grave prejudicii atat in plan personal cat si profesional! De ce ,daca vrea să construiască: ”Este oraşul meu de sorginte, este un oraş cu o istorie de 1.000 de ani. Acest oraş merită să fie pus în drepturile sale culturale şi educaţionale. Este o provocare la care am răspuns cu ”Da”.,nu candideaza ca si INDEPENDENT!!?? Ar castiga mult mai mult simpatia bistritenilor!El nu e informat si nu stie,cred,ca ,Consiliul Local (aproape toti din ei)e un viespar si o adunatura de indivizi care nu-si vad decat propriile interese!!Pacat de dansul,cred ca o sa ia o mare teapa !

    • Cretu nu este invincibil. Dimpotriva, el a ajuns primar printr-un incident nefericit. O zicala arhicunoscuta spune :„Prost să fii, noroc să ai”. Dupa cum se stie, in 2008 Cretu a ajuns primar, avand mare noroc cu incendiul produs la Biserica Evanghelica exact inaintea alegerilor locale.Altfel nu avea nici o sansa. Apoi in 2012, dupa primul mandat in care nu a convins prin ceva deosebit, Cretu a avut iarasi noroc, cu schimbarea legii electorale si alegerea primarilor din primul tur. Astfel, a iesit din nou primar cu sub 50% din voturi, in conditiile unei participari reduse la vot. Prin urmare, Cretu a beneficiat din plin de zicala mentionata, incat n cazul lui s-ar putea spune „noroc sa ai ca prima conditie o indeplinesti”
      Asadar, dupa doua mandate Cretu nu a facut mare lucru pentru Bistrita ca sa nu poata fi inlocuit. Comparativ cu primarul Becleanului Cretu e pe nicaieri. Inafara de copaci ciopartiti cu drujba, statui mutate aiurea de la locul lor dupa mintea lui cea proasta, mulaje oribile de struti si mere de plastic Cretu nu prea mai are cu ce se „lauda”. Din pacate cam putin pentru doua mandate de primar. Prin urmare, Cretu ar putea fi invins relativ usor atacandu-l cu propriile-i arme. Chiar si norocul are limite, iar ulciorul nu merge de prea multe ori la apa.

  • Domnul Profesor Univ . Dr . Adrian Titieni este cu 10 nivele peste pensionarul care a inventat tepele din sensurile giratorii – Ovidiu Cretu . In sfarsit , dupa 26 de ani de la Revolutie va avea si Bistrita un primar ca lumea , un om de anvergura , pe masura potentialului municipiulul nostru .

  • Sa stea la București. Nu avem nevoie de actori la primărie pt ca bistrita nu este un film. PNL nu are un om competent care sa-l scoată în fata??? Vreau un primar nou ca de PNL și PSD m-am saturat sincer o spun. M-am saturat de circari

  • Mult Succes D-le Rector ADRIAN TITIENI. Din cei 850 de ani de atestare documentara a orasului BISTRITA 100 de ani sunt si in contul vietii familiei mele care se afla aici la a treia generatie. Impreuna cu bistritenii adevarati, o sa va ajutam sa dam o noua calitate vietii si cartii de vizita a municipiului. Va cer in schimb un lucru simplu. Sa nu folositi sub nici o forma AROGANTA, PRESIUNEA si DICTATURA personala pe BANUL PUBLIC, iar dezbaterile publice sa fie pt. D-vs, izvor de inspiratie in ceea ce isi doresc bistritenii. Toate aceste calitati, actualul primar si le-a pierdut, si nu le-a folosit niciodata . Tocmai de aceea el a devenit un fel de TATUC al urbei, iar noi contribuabilii niste milogi neimportanti. Are in schimb o masa de votanti ,destul de numerosi, de asistati sociali si alte categorii sociale, care au primit si primesc pe gratis tot felul de ajutoare si apartamente gratuite, pe care apoi le aprind si vand pana si termotecile din interior, ca mai apoi tot noi cetatenii sa le cumparam. Si aceste situatii, nu se doresc sa fie rezolvate si transate cu duritate. Veti avea votul meu cu siguranta. BAFTA !!!

  • Un diletant care s-a gandit ca ar avea nevoie de un alt loc caldut dupa ce-l va pierde pe cel din Bucuresti la inceputul lunii martie. Habar nu are de administratie si politica si de nevoile acestui oras. Si mai este rusinos modul cum s-a ajuns la aceasta candidatura, adica prin usa din spate cu sprijinul unor papusari, care se dau drept liberali.

  • Zilele trecute, intr-un interviu aparut in presa locala senatorul Dobra anunta cu mult entuziasm ca: proiectul „Titieni pentru Bistriţa” e primul proiect din istoria politică a Bistriţei care e mai întâi civic, şi apoi politic. Lecturand intregul interviu constati cu stupoare ca proiectul „Titieni pentru Bistrita” nu exista. Vorba lui Caragiale: e admirabil, e sublim, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire. De aceea, candidatii ar trebui sa vina cu un program electoral in care sa-si prezinte viziunea lor de dezvoltare a orasului pe urmatorii 4 ani, astfel incat cetatenii sa poata alege in cunostinta de cauza.Chiar daca problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre formatiunile politice, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe cei care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual.

    • Acest candidat trebuie sa aiba un program viabil si credibil, palpabil chiar. Acum este o stare generala de nemultumire fata de vechea conducere si lumea vrea schimbare, poate fi sansa d-nului artist.
      Vreau sa stiu ce va face in privinta proiectelor incepute, recte partia de schi si drumul pana acolo, plus aqualandul. Sunt contracte in derulare care trebuie finalizate indiferent cine conduce primaria, si nu pentru ca sunt neaparat necesare ci pentru ca sunt semnate de Cretu in numele municipiului, deci obligatorii.
      Vreau sa stiu ce va face cu Piata Centrala care a fost asfaltata in urma cu 3 ani cu cateva milioane de euro si care se doreste a se betona, ce va face cu podul Berariei care doar trece apa si nu da in nici o strada, ce va face cu canalizarea de pe Mihai Viteazu si dr. Budacului, ce va face cu parcarea din Eminescu, cu Centrul Intermodal de la gara, cu multdiscutata Centura a Bistritei, cu fostele puncte termice, cu retrocedarea terenurilor de la SCPP, cu Piata din Decebal, cu socialii din Viisoara si Subcetate, cu asfaltarea drumurilor de pamant.
      Vreau sa vad o platforma realista, nu promisiuni desarte, irealizabile, gen tramvai verde, telegondola, bar rotitor in Turnul PRODITERM, si alte minuni de te crucesti cand le auzi. Si cel mai important sa-si prezite echipa cu care vrea sa conduca orasul, ca in primarie sunt aceeiasi directori de 16 ani, unii si mai bine, cu aia nu mai faci treaba… Si ce consilieri locali vin sa-l ajute, ca daca-l vad iar pe imberbul Sarmasan atunci e clar…

    • Chiar daca nu a avut prea mare succes, trebuie totusi remarcat faptul ca la alegerile locale din 2012 PER Bistrita a venit cu unul din cele mai bune programe de obiective prioritare intitulat „Spre o administraţie orientată înspre prioritaţile cetăţeanului şi creşterea calitaţii serviciilor publice”. Dupa modelul respectiv ar trebui ca toate formatiunile politice care desemneaza candidati sau liste de consilieri sa vina cu astfel de programe concrete, pentru o competitie bazata pe lupta de idei si nu pe atac la persoana.
      Iata principalele prioritati enuntate de PER in 2012, publicate in presa vremii la momentul respectiv:
      IN DOMENIUL ADMINISTRATIEI PUBLICE
      1 .Administratia trebuie sa faca mai mult pentru stimularea crearii de locuri de munca prin realizarea infrastructurii suport pentru dezvoltarea afacerilor si identificarea de noi spatii pentru activitatea IMM. (Parcuri industriale, Incubatoare de afaceri; Identificarea unor spatii in zona centrala a orasului pentru a fi autorizate activitati de interes public ex.: restaurante cu meniu “a la carte”).
      2. Externalizarea unor servicii publice si furnizarea unor servicii noi prin colaborarea si sustinerea activitatii unor ONG-uri sau Biserici: (asistenta sociala, protectia copilului, sprijinirea categoriilor defavorizate, situatia cainilor comunitari)
      3 .Administrarea infrastructurii publice in interesul public prin introducerea in circuitul public a tuturor cladirilor si spatiilor publice si extinderea duratei de utilizare a acestora: accesul liber pe terenurile de sport aflate in proprietate publica, iluminatul acestora, prelungirea programului strandului municipal, introducerea in circuitul public a cabanelor silvice etc.
      4 .Continuarea demersurilor in vederea securizarii trecerilor de pietoni prin suprailuminarea acestora si introducerea de semafoare comandate de catre pietoni cu o atentie speciala asupra localitatii Viisoara.
      5 .Furnizarea de servicii medicale in folosul comunitatii prin plata de catre Primarie a medicilor pentru asigurarea serviciului medical in cartiere timp de cateva ore pe saptamana.
      6. Identificarea situatiilor in care municipalitatea ar trebui sa intervina pentru achizitionarea unor proprietati in vederea construirii sau desfasurarii de activitati de interes public.
      7. Imbunatatirea infrastructurii si a serviciilor pentru transportului public si crearea de parcari la marginea orasului pentru autovehiculele care tranziteaza Bistrita.
      8. Initierea unui program de reabilitare a tuturor cladirilor din zona de rezervatie istorica a municipiului. Programul trebuie sa includa intocmirea proiectelor de renovare a fatadelor si acordarea de credite fara dobanda proprietarilor care initiaza aceste lucrari.
      9. Reproiectarea traseului centurii Sud si a asa zisului campus al Liceului Liviu Rebreanu in conformitate cu solicitarile bistritenilor.
      10 .Asigurarea unui spatiu adecvat Liceului de Muzica.
      11. Reinfiintarea targului in Viisoara.
      12 .Cresterea numarului si accesibilitatilor serviciilor online.
      IN DOMENIUL INVESTITIILOR PUBLICE
      1 .Realizarea infrastructurii parcului industrial Sarata si crearea de Incubatoare de Afaceri pentru IMM prin reconvertirea spatiilor fostelor centrale termice si identificarea de noi spatii pentru activitatea IMM.
      2. Modernizarea drumurilor vitale pentru viata economica a orasului. Ex: Drumul Tarpiului atat pe raza municipiului cat si extinderea lui prin cooperarea cu CJ pana in localitatea Tarpiu.
      3. Construirea de noi drumuri si strazi: artera paralela cu Bulevardul Decebal prin legarea strazilor Artarilor, Colibitei si prelungirea pana in DN 17 C (drumul Nasaudului); artera de legatura intre drumul Tarpiului, Subcetate si DN 17 C, etc.
      4. Realizarea podului peste raul Bistrita intre strada Sigmirului si cartierul Zavoaie.
      5. Renovarea tuturor cladirilor din zona de rezervatie istorica aflate in proprietatea municipalitatii – eliminarea in timpul cel mai scurt a tuturor invelitorilor de azbociment, crearea de spatii la mansarde pentru desfasurarea de activitati social culturale.
      6. Construirea a cel putin 10 terenuri de sport noi in oras (baschet, tenis, fotbal) si a unei piscine olimpice publice.
      7. Infiintarea de noi gradinite.
      8. Amenajarea pentru agrement a malurilor raului Bistrita prin punerea in executie a proiectelor existente si includerea padurii Codrisor in zona de agrement extinsa.
      9. Reabilitarea bazei de agrement de la microhidocentrala.
      10. Realizarea de piste pentru biciclete in intregul oras si crearea unui serviciu public de inchiriere a bicicletelor.
      11. Mutarea statiei de transfer a deseurilor de pe valea Boilor si a depozitului de DEE-uri din str. Nicolae Dragan.
      12 Initierea unei Gradini Botanice.

    • Adi, multumesc inca o data pentru aprecieri si atentia constanta pe care ai acordata programului propus de mine in 2012. In ceea ce ma priveste am privit acel program ca un contract incheiat cu cei care ne-au dat votul si m-am straduit sa fac tot ce era de competenta unui consilier local pentru a fi atinse toate obiectivele. Am depus si in acest an Raportul privind activitatea desfasurata in CL in 2015 care poate fi consultat la adresa:
      http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/B1C4616B2EC711FCC2257F530028835D/$FILE/raport%20Toniuc%20Alexandru%20Marian%202015.pdf
      E destul de lung si plictisitor in „haina” administrativa in care am incercat sa-l incadrez. Asupra fiecarui subiect, cu implinirile si neimplinirile aferente, cu pasii mai mici sau mai mari facuti, cu puterea cuvantului si actiunii unui consilier local, ar fi desigur mult mai multe de spus. In masura in care va exista in continuare interes asupra subiectelor propuse atunci dar si a altora pe care le-am inteles mai bine in urma experientei din ultimii patru ani voi reveni asupra lor cu vorba si cu fapta. Cele bune!

  • Nu aveti votul meu pentru ca nu asa se prezinta o candidatura. Un candidat trebuie ales din timp, sa-si expuna proiectele,sa le discute si sa le dezbata public, sa-l cunoasca cetatenii, sa fie din mijlocul nostru, nu parasutat din Bucuresti, sa stie politica si administratie, sa aiba experienta administrativa si asa mai departe. Nu aveti cum sa cunoasteti nevoile orasului pe care l-ati parasit de multa vreme. Nu a auzit nimeni de d-voastra in ultimii 25 ani ca interesandu-va de ”oraşul meu de sorginte””, „un oraş cu o istorie de 1.000 de ani” cum spuneti, dar in care nu ati dezvoltat nici un proiect cultural. Credeti ca sunteti credibil venind acum cu „Bistrita culturala si universitara”? Nici pe departe. Este chiar cinic sa vorbiti Dvoastra de asa ceva care, cum am mai spus, in 25 de ani nu ati facut nimic pentru Bistrita din postura de pretins om de cultura. Sunteti un actor si v-ati obisnuit sa faceti figuratie. Asa intentionati sa faceti si la Primarie, o naveta jalnica intre primar actor so actor pe unde se poate. Inca o data jalnic

    • Da Cretu ce proiecte ti-a expus si la câte dezbateri si fost?. De câte ori l-ai văzut pe Creţu in mijlocul cetăţenilor? Mă rog, poţi să-i dai votul tău lui Creţu sau chiar lui Sasarman. Vă fi printre puţinele…

    • Sandu, sustin total punctul tau de vedere! Suntem slabi daca nu gadim pe cineva dintre noi, confruntat zilnic cu problemele urbei…

    • Mda… In 2008 Creţu era foarte conectat la problemele urbei. Se vede si acuma cât e de interesat… oar de Wonderland. Hai sictir…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.