Actualitate Recomandări

Cât se poate câştiga la culesul salatei, conopidei şi dovlecilor în Germania

Un bărbat care duce oameni din Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Botoşani la muncă în străinătate a explicat cât poate câştiga o persoană care lucrează la culesul salatei, conopidei sau dovlecilor, el precizând că fermierii nemţi nu sunt de acord să plătească mai bine culegătorii români.

„Oferim 4 locuri de muncă în agricultură pentru patru băieţi sau şi pentru două femei dacă sunt obișnuite cu munca câmpului, la salată, conopidă, bostani. Se oferă 6 euro la oră, așa dau nemții nu eu! Deci restul care câștigați în vis mai mult, nu comentați aiurea. Locul de muncă se află lângă Wurtzburg. Se lucrează și 12 ore pe zi”, a scris bărbatul pe Facebook.

Potrivit acestuia, cazarea costă 250 euro ca peste tot fiindcă ” așa iau nemții de obicei eu am spus și voi spune mereu adevărul”.

Bărbatul anunţă totuşi că se poate ajunge la un venit net lunar de 1400 /1600 euro: „Perioada de lucru este până la sărbători. Plecări cu microbuz doar din Botoșani, Suceava sau Bistrița-Năsăud! Cine este interesat rugăm să lase mesaj în privat, iar restul dacă comentează aiurea nu rezolvă nimic tot soarta aia o vor avea”.

Sursa foto: Facebook 

6 comentarii

 • el este doar un amarat de intermediar, iar ca intermediar isi ia si el partea din tot ce poate…. „ca asa dau nemtii” iar el da si mai putin

 • salariu mimim in germania este de 8.6 euro la ora .

  sa nu vina tollu polizei peste voi

  in romania de ce nu se mareste minimu ? macar la 4 europe ora

 • Oamenii din imagine,de pe acea platforma sunt SCLAVI,indifferent pe ce suma de bani muncesc.De ce spun asta? Pentru ca ei nu sunt muncitori,ei fac parte integranta din acea masinarie,deci sunt niste „piese”ale acelei masinarii.Oare de ce mai sunt in stare romanii?.Ne pierdem deminitatea pe zi ce trece ca natiune,ca oameni,ca romani,doamne freest unde am ajuns. Cand ma gandesc ca femeile noastre ingrijesc batranii altor tari,iar batranii nostri mor singuri prin satele uitate de lume.Doamne ce drama traieste acest popor.

  • mai bine acolo pe 9 euro pe ora cu toate beneficile unui stat cu coruptie scazuta .

   sau mai bine in fabricile murdare si toxice din oras pe 2 euro pe ora ?

 • 12ore x 6€ x 24 zile (cu simbata) minus cazare, transport, mancare = 1000€brut = minus impozite etc, vreo maxim si cu noroc 800€ pentru 288 ore = 12,94Lei net pe ora.
  Pentru atit si sa lucreaza aproape de 300 ore nonstop si fizic e clar ca nu gasesc fraieri acollo.
  Sa mai punem familii rupte in doua sau trei si eventual costuri pentru asigurari medicale etc. atunci chiar e la limita fraudei.
  Omeni calificati gasesc usor locuri bine platiti si in Romania sau daca tin mortis sa plece, atunci un tamplar de exemplu cu experienta(de care nu prea am intalnit aici) are potential pana la 25€ brut la ora angajat legal, dar are nevoie limba germana.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS