Actualitate

Cum se poate intra la Facultatea de Business a UBB Cluj înainte de bacalaureat. Câte locuri sunt la Bistriţa

Facultatea de Business a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, care are o filială şi la Extensia Bistriţa, organizează un concurs de cunoştinţe la care pot participa atât elevii claselor a XII-a, cât şi cei ai claselor a XI-a. Pe baza rezultatului obţinut la concursul programat sâmbătă, participanţii îşi pot asigura un loc în facultate după absolvirea liceului în domeniul administrării afacerilor.

Concursul din matematică şi economie care va dura 90 de minute se ţine sâmbătă, 1 aprilie 2017, ora 14:00, la sediul Facultății de Business din Cluj-Napoca. Înscrierile se fac până în 30 martie 2017, ora 12.00, completând un formular. Elevii vor răspunde la întrebări teoretice și practice de tip grilă cu o singură variantă corectă de răspuns.

Dacă nota obținută de concurent este minimum 6,00 (șase), candidatul poate opta, conform Regulamentului de admitere al Facultăţii de Business pentru calcularea medie de admitere pe baza uneia dintre următoarele formule: 100% nota de la concurs, dacă nota obținută este minim 9,00 (nouă); 70% media de la bacalaureat + 30% media de la concurs, dacă nota obținută este minim 6,00 (șase); 100% media de la bacalaureat, în cazul în care candidatul la concursul de admitere la Facultatea de Business nu doreşte utilizarea rezultatului obţinut la concurs. Alegerea metodei de calcul a mediei de admitere se face de către candidat, în baza Regulamentului de Admitere la Facultatea de Business, cu ocazia înscrierii la concursul de admitere.

Anul acesta, la Extensia Bistriţa a UBB vor fi 75 de locuri la Facultatea de Businesss, domeniul administrarea afacerilor.

7 comentarii

 • Ce s-ar mai putea spune? Chiar asa sa se intample in viitor? De ce nu se incearca Bacalaureatul diferentiat ca in SUA? Suntem noi, mai destepti sau exista alte interese? Am inghitit” chestia”cu intrarea la Facultate(Ing. medicala) fara examen doar cu media de la Bac…!! Asta, le intrece pe toate! Ce se intampla? Ce spune Ministerul Invatamantului? Nu de mult, Academia Romana, a tras un semnal de alarma…! Sa fie oprita mascarada ! Cu respect,MNPOP

 • Facultate ?……toti facem facultate , ai bani ai diplome ,ce conteaza ca ai fost corigent sau repetent ca ai sau nu bacalaureatul luat conteaza sa ai bani si astfel amestecam graul cu neghina , copii inteligenti cu beizadelele . Facultatea va ajunge sa fie ca permisul de conducere numai cine nu vrea so faca nu o va face….

 • Cat de mare poate fi foamea de candidati ,pentru a cobori stacheta la acest nivel ?
  Ne miram ,ca nu mai avem mici meseriasi,intr-un burg al breslelor,dar nu facem nimic pentru asta,in schimb ,scoatem absolventi de studii superioare pe banda rulanta.
  Este un afront, adus celor care au dat examene grele de intrare, intr-o forma de studii universitara,care au trecut prin evaluari vocationale pentru a fi admis .Munca dedicata si continua versus mediocritatea atestata.
  Cum dorim sa progresam real,daca incurajam subgenialitatea in toate felurile ?
  O comunitate puternica ,este una educata.Educatia nu se negociaza si are rigorile ei ,care trebuie respectate.Spiritul academic trebuie pastrat si sustinut,indiferent de forma de invatamant.Avem multe de invatat si aplicat ,dar toate trebuie sa inceapa cu o evaluare sincera si corecta a sistemului educational romanesc.
  Cand mentorii isi vor respecta sincer discipolii ,iar discipolii isi vor venera mentorii,vom vorbi de o reinviere a spiritului dedicat educational.
  Pana atunci ,in locul profesionalismului,putem vorbi de pur amatorism.
  Cat de inconstienti putem fi ?!?

 • Cum sa scolarizezi din clasa a XI-a ? Cum sa faci facultate fara bacalaureat? Ce e ? Doar comert?Cine nu e in stare sa ia bacalaureatul cum poate urma o facultate?

 • A propos, onor cadrele didactice de la UBBCluj(Fac. Business) tolereaza asa ceva? Nu pot crede ca,dl acad. I A Pop cunoaste aceasta situatie…! Istoria Romaniei -materie obligatorie de examen la Bac! Cu respect, MNPop

 • Va inchipuiti unde au ajuns astia sa racoleze copii inca din clasa a 11????
  De ce nu le da si bani sa faca facultatea si sa le asigure loc de munca????

  ce facultate?
  administrarea afacerilor?
  care afaceri????
  ce sa administreze la 20 ani????
  la 20 de ani sa dai o diploma de specialist in administrarea afcerilor …. doar in romania se poate!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS