Actualitate Social

Poiana Zânelor ghinioniste

Fiscul scoate iar la vânzare Zâna Soarelui, cabană aflată în proprietatea omului de afaceri Emil Nistor, la jumătate din preț.

Prețul de vânzare al unei pensiuni din Complexul Poiana Zânelor de la Valea Măriilor, afectat marți de un incendiu devastator, a fost redus la jumătate de Administrația Finanțelor Publice (AFP) Sângeorz-Băi care nu a reușit să o înstrăineze la primele două strigări. 

Potrivit anunțului de licitație postat pe site-ul Direcției Generale a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, Administrația Financiară Sângeorz-Băi organizează o nouă licitație pentru vânzarea cabanei nr. 10, Zâna Soarelui, în data de 28 aprilie a.c. la prețul de pornire de 123.151 de lei, sumă care reprezintă 50% din prețul evaluat al acestei cabane. Această cabană nu a fost afectată de incendiul care a distrus două imobile din Complexul Turistic Poiana Zânelor, respectiv cabanele cu nr.2 și 5.

Surse din cadrul AFP Sângeorz-Băi au declarat că, la primele două licitații organizate, nu s-a prezentat nimeni așa încât prețul a fost redus la 50%.

„S-a pus sechestru pe cabana nr. 10, Zâna Soarelui, fiindcă ea îi aparține omului de afaceri Emil Nistor. Știm că a fost un incendiu, dar noi nu putem anula procedurile legale. Dacă nu va veni nimeni cu nicio ofertă, va fi scoasă la licitație, dar abia anul viitor”, au declarat sursele citate.

Două cabane din complexul turistic Poiana Zânelor de la Valea Măriilor au ars în noaptea de luni spre marți într-un incendiu, una din ele fiind cea care adăpostea restaurantul, piscina și sala de fitness. În complex nu erau turiști și nimeni nu a fost rănit. 

Complexul turistic Valea Zânelor este situat la poalele Munților Rodnei și este format din zece cabane, toate cu denumiri de zâne (Zâna Florilor, Zâna Pădurii, Zâna Zânelor etc). Cabana Zâna Soarelui a fost scoasă la licitație de Administrația Financiară Sîngeorz-Băi la prețul de pornire este de 246.301 lei din cauza datoriilor pe care le aveau proprietarii.

Proprietarul complexului turistic Poiana Zânelor din comuna Șanț, omul de afaceri Emil Nistor, a fost trimis în judecată, alături de alte șapte persoane, cei opt fiind acuzați de prejudicierea cu un milion de lei a CEC Bank.  

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a început, marți, o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului care a distrus cele două cabane. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud a reușit să stabilească de unde a pornit incendiul. Focul a izbucnit de la un scurtcircuit la tabloul electric care se afla în aceeași clădire cu piscina.

Surse locale au declarat că pagubele depășesc un milion de euro.

Etichete

1 comentariu

  • poiana zanelor afos cand a fost,un,un loc minunat eu na am fost sa-l vad dar,aaa…dar cei care lau visitat au fost,au fost oameni care sa le spun ceva sunteti niste oameni norocosi sa stiyiti va urez bafta celor calre la-au visita–––-t si va urez sanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS