Actualitate

Poliția Locală a început să dea amenzi pentru arderea necontrolată a vegetației

Biroul Siguranță Stradală din cadrul Poliției Locale a dat o amendă de 500 de lei în localitatea componentă Slătinița, în baza HCL 153/2009 privind măsuri de bună gospodărire a municipiului Bistrița, pentru arderea necontrolată a vegetației uscate.

Sancțiune complementară: stingerea focului în prezența agenților constatatori.

”În această perioadă, arderile necontrolate sunt metodele clasice folosite pentru curățarea terenurilor de resturi vegetale și pregătirea acestuia pentru iarnă. Totodată, este una din cauzele producerii incendiilor de vegetație.

Aceste arderi necontrolate pot constitui inclusiv cauza unor accidente rutiere, având în vedere că vizibilitatea pe drumurile publice este scăzută ca urmare a propagării fumului rezultat din arderea vegetației.

Solicităm cetățenilor respectarea normelor privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate.

Colegii noștri din cadrul Biroului Siguranță Stradală desfășoară în această perioadă verificări frecvente în zonele cunoscute ca fiind cu antecedente de arderi necontrolate, în scopul prevenirii apariției incendiilor de vegetație”, informează Poliția Locală Bistrița.

7 comentarii

 • Pe Valea Budacului aproape zilnic, dupa-amiaza, se vad si se simt nori de fum. Putina interventie/patrulare in zona ar fi binevenita pentru stoparea acestor cetateni care isi fac curatenia de toamna an de an, fara sa le pese de legi, poluare, vecini…

  17
  17
  • Cand faci gratar in curte si tu poluezi…
   Daca faci foc cu lemne si tu poluezi…
   Sa iti aduca vrejii uscati langa gardul tau,sa faca cuib de soareci…
   Asa e mai bine?
   Sa nu fim ipocriti!

   26
   5
 • Poate se autosesizeaza si cei din sieu-magherus si chintelnic, ca par a fi sate fara stapan. Domnilor, iesiti la controale pe teren, lasati fluturasi, dati amenzi, taiati ajutorul social si vom avea aer mai curat. Sambata nu se poate respira in curte ca ard unii gunoaie, cauciucuri, plastic in nestire…

  15
  4
 • Limitati si primitivi sunteti in gandire, probabil, tocmai cei care aprindeti mizeriile din ograda voastra si imputiti tot aerul! Dar, un telefon la 112/Politia locala nu ar strica sa va potoliti faptele!

  10
  7
  • Pai aia care le colectează , tot prin ardere le distrug,nu?
   Tot Se poluează aerul ,dar nu langa tine, ci puțin mai încolo! (La ceva groapă)…
   N-o să scăpăm de beleaua cu gunoiul degrabă!
   In jud. Vecin „Se ard și deșeuri aduse din Italia”…gunoiul românesc nu e bun!🥴🤯
   pressone.ro/de-ce-se-ard-la-cluj-deseuri-aduse-din-italia-sunt-mai-de-calitate-decat-gunoiul-local

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS