Actualitate Economie

Poliţia Locală îşi ia propria autospecială de ridicări auto. Parcările se vor plăti din nou

Poliţia Locală va cumpăra cu circa 600.000 de lei o autospecială pentru ridicat maşini. Ca urmare, cine va parca în locuri interzise va trebui să scoată bani mulţi din buzunar ca să-şi recupereze maşina. De asemenea, în zona centrală nu se va mai putea staţiona fără plată. Parcometrele defecte vor fi înlocuite cu altele noi. Direcţia de Patrimoniu face investiţii în valoare de zece mii de lei.

La Bistriţa nu se mai ridică maşini din luna mai a anului 2012 când a expirat contractul între Primărie şi firma Dumcor, cea care le ridica şi care plătea municipalităţii doar 12% din încasările pe care le avea de pe urma acestei activităţi. Aşa se face că, în 2011, de pe urma celor 883 de maşini ridicate, Primăria Bistriţa s-a ales doar cu 10.000 de euro, în timp ce firma a câştigat de şapte ori mai mult. Din mai 2012 de când s-a încheiat contractul, Poliţia Locală a blocat doar roţile maşinilor parcate necorespunzător şi a dat amenzi.


Încă de pe atunci, municipalitatea a luat în calcul ideea să cumpere un utilaj propriu cu care să fie ridicate autoturismele lăsate în locuri nepermise pentru încasări mai mari la bugetul local. De exemplu, de la începutul anului 2014, pentru parcare necorespunzătoare, poliţiştii locali au dat doar nouă amenzi în valoare de 620 de lei.

Principalele dotări prevăzute în bugetul Poliţiei Locale pe 2014 sunt o autospecială de ridicări auto (578.000 lei) şi două maşini de poliţie (130.000 lei).

De asemenea, Direcţia Patrimoniu va achiziţiona parcometre noi. Pentru investiţie e prevăzută  suma de 10.000 lei. Şeful Poliţiei Locale Bistriţa, Florin Frandeş, a semnalat încă de anul trecut lipsa locurilor de parcare din zona centrală cauzată de faptul că staţionarea nu se mai plăteşte.

 “Acum, practic, mai încasăm taxe de parcare doar în zona Pieţei Decebal. În rest, în zona centrală nu se mai plăteşte de o bună bucată de timp. Am înţeles că s-a suspendat în momentul în care se asfaltau străzi acolo, dar, după părerea mea, ar trebui reluată taxarea fiindcă e o problemă parcarea în zona centrală. E foarte aglomerată. Sunt multe magazine. Dacă unii vin la serviciu şi îşi lasă maşina parcată o zi întreagă în acelaşi loc, deja e o problemă. Când parcarea era cu plată se găseau locuri de parcare, acum nu mai există. E foarte greu să găseşti un loc”, a spus Florin Frandeş pentru Timp Online.

Întrebat ce poate face Poliţia Locală în aceste condiţii, el a declarat: “Nimic, în acest moment. Fiecare parchează unde găseşte loc de parcare. În zona Decebal acţionăm şi cu blocatoare numai că problematice sunt aparatele de taxare care nu funcţionează toate. Omul trebuie să-şi caute, în magazine, tichete. Nu pot să vă spun câte taxatoare mai funcţionează. Direcţia Patrimoniu le are în administrare, nu e problema noastră”, a declarat Frandeş.

Şeful Poliţiei Locale Bistriţa a mai declarat că nu înţelege de ce, în oraşul nostru, nu funcţionează regula parcărilor publice cu taxă.

“În toate oraşele, în Cluj-Napoca, Târgu Mureş, nu există să nu fie taxate parcările în zone centrale. Plăteşti cât stai şi pleci după aceea şi nu-ţi permiţi să laşi maşina o zi întreagă acolo fiindcă, oricum, nimeni nu te ia la întrebări. Nu ştiu de la cine au fost cumpărate aparatele de eliberat tichete de parcare montate la Bistriţa şi nici de ce nu funcţionează. După mine, ar trebui cumpărate şi instalate mai multe aparate de taxare care să funcţioneze şi extinsă zona de parcări cu plată. Când parcările sunt cu plată există şi locuri disponibile”, a declarat el.

Investiţiile se vor face dacă şi aleşii locali vor fi de acord în şedinţa de buget.

3 comentarii

  • ce paradox traim!!!!!…… astia cumpara masina din banii nostri sa ne ridice masinile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! din banii mei prefer ca politia comunitara sa stea in drum si sa ne dirijeze pentru zonele unde sunt locuri de parcare!!!!! ( stau ca hotii pe strada parcului si asteapta…..sa aplice amenzi!!! …asa se cred ca-si fac treaba)

  • frandes asta e ca Ace Ventura – cel mai tare din parcare. Doar cand parcarea era goala.
    De cand doarme in post, abia acum cand s-a trezit sa se culce la loc, casca si el o intrebare: ” Nu ştiu de la cine au fost cumpărate aparatele de eliberat tichete de parcare montate la Bistriţa şi nici de ce nu funcţionează. ”
    Intrebati-l in ce an suntem – s-ar putea sa ne binedispunem.
    Omul asta e un monument.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS